Industria timiseana merge bine si e pe crestere

De M. Hoster
Datele oficiale arată că industria judeţului Timiş a crescut
Datele oficiale arată că industria judeţului Timiş a crescut
Datele oficiale arată că industria judeţului Timiş stă bine, mai mult, a şi crescut. În ceea ce priveşte exporturile, în economia locală au intrat destul de mulţi bani din vânzarea la extern de animale vii şi produse animale, dar şi din produse finite din mase plastice şi cauciuc.

Conform datelor Direcţiei Regionale de Statistică Timiş, producţia industrială realizată în luna octombrie a anului curent de firmele din judeţul Timiş a fost mai mare cu 13 % comparativ cu luna precedentă.

Creşterea este una pozitivă şi faţă de luna similară a anului 2011. Producţia industrială realizată în luna octombrie 2012 a fost mai mare cu 3,3 % comparativ cu luna octombrie a anului 2011.

Producţia industrială realizată în primele zece luni ale anului în curs a crescut cu 3,1 % faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Creşteri sunt şi la export, din păcate, mare parte din bani provin din vânzarea de produse brute şi nu dintre cele cu valoare adăugată. Exportul a crescut în luna august 2012, ultima măsurată, faţă de luna iulie la mai multe grupe de produse: cu 2,717 milioane euro la animale vii şi produse animale, cu 3,479 milioane euro la materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea, cu 405 000 euro la articole din piatră, ciment, ceramică, sticlă şi din alte materiale similare şi cu 1,368 milioane euro la instrumente şi aparate optice, fotografice, cinematografice, de măsură, de control sau precizie.

Importul a crescut în luna august 2012 faţă de luna iulie: cu 868 000 euro la animale vii şi produse animale, cu 1,653 milioane euro la produse vegetale, cu 55 000 euro la produse alimentare, băuturi, tutun şi cu 1119 mii euro la instrumente şi aparate optice, fotografice, cinematografice, de măsură, de control sau precizie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !