Industriaşi atraşi în Borş

8Comentarii
Industriaşi atraşi în Borş
Societatea cehă CTP Invest, cel mai mare dezvoltator de proprietăţi comerciale full-service, a semnat marţi contractul pentru primele două parcele din Parcul Industrial Borş.

Firma a câştigat la licitaţie şapte hectare de teren, jumătate din suprafaţă urmând să fie ocupată de construcţii destinate în special industriei uşoare.

 Cehii aduc milioane

 „Este un pas important pentru noi, având în vedere că suntem recent intraţi pe piaţa din România, aceasta fiind prima investiţie făcută publică în România. Intenţionăm să realizăm aici un proiect care poate să ajungă până la 19 milioane euro, fiind vorba despre construcţii ce se vor întinde pe aproximativ 3,5 ha, având ca destinaţie industria uşoară”, a declarat marţi Laurenţiu Hanu, de la CTP Invest. Reprezentantul investitorului a mai afirmat că extinderea CTP Invest şi în România vine ca urmare a unui risc de ţară scăzut, dar şi a potenţialului economic de aici. „Zona de frontieră este atractivă şi prin proximitatea cu reţelele de transport care duc spre celelalte ţări din Europa”, a subliniat Hanu, care a adăugat că investiţiile ar putea fi extinse şi pentru alte zone din ţară, în special în Transilvania.

De asemenea, firma Gallasini GroupOradea este al doilea investitor care şi-a adjudecat o parcelă de 2,6 hectare în Parcul Industrial Borş.

 Mai sunt doritori

Autorităţile locale sunt convinse că vor urma şi alţi investitori, astfel că până la sfârşitul anului se va concesiona toată suprafaţa. „Credem că până la sfârşitul anului vom finaliza concesionările. Cele două firme nu sunt singurele interesate să investească aici, mai existând şi alte scrisori de intenţie înregistrate la Primăria Borş”, a declarat Georgeta Lile,Serviciul Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Borş. Parcul Industrial Borş se întinde pe o suprafaţă totală de 25.000 mp, 17.000 mp suprafaţă utilă. Preţul de pornire este de 2 euro/mp, după o perioadă de cinci ani firmele care iau acum terenul în concesiune având posibilitatea să-l cumpere la preţul de 20 euro/mp. Contractul de concesiune este încheiat pe o perioadă de 25 de ani, cu posibilitate de prelungire.

CTP Invest este specializat în dezvoltarea de proiecte de infrastructură pentru afaceri de pe pieţele în creştere din Europa Centrală şi de Est, fiind cunoscut ca un dezvoltator de proprietăţi comerciale full-service, proiecte de primă clasă pentru birouri, industrie uşoară şi grea, proiecte combinate şi de vânzare detaliată. Printre proiectele importante ale CTP Invest se numără CTPark Network, cea mai extinsă reţea de parcuri industriale din Europa Centrală şi de Est, şi Centrul Spielberk. Clădirile construite de CTP Invest sunt la cele mai înalte standarde, modificabile conform cerinţelor speciale ale fiecărui client şi imediat ocupabile. CTP Invest se află pe piaţă de zece ani şi a devenit unul dintre cei mai de seamă dezvoltatori de proprietate din regiune.

 

Iată câteva din centrele care se deschid la Oradea:

 • Plus Discount vine la Oradea
 • Centru Comercial subteran pe Corso
 • Carrefour la Oradea
 • Hypermarket Spar la Oradea
 • Magazine de carne Angst în loc de Florelia Oradea

  Dar şi o veste mai puţin bună:

 • Americanii închid fabrica de ulei oradeană
 •  

  Cristian Horgoş  8Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor