Ineul, furnizor de cerşetori

10Comentarii
Ineul, furnizor de cerşetori
ORADEA – Echipe mixte ale instituţiilor abilitate şi-au făcut iar treabă cu cerşetorii în seara zilei de joi, în zona Rogerius, în centru şi în Parcul 1 Decembrie. Conform informaţiilor primite de la Primărie, au fost ridicaţi 42 de cerşetori, mulţi dintre ei însoţiţi de copii.

Cea mai mare parte a lor provine din alte localităţi din Bihor, ca Ineu de Criş, Tileagd sau Diosig, dar şi din judeţele Olt (!), Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. „Persoanele ridicate de jandarmii îmbrăcaţi în civil au fost identificate în cursul serii şi al nopţii la sediul ASCO de pe strada Primăriei şi s-au întocmit procese verbale de constatare a infracţiunii de cerşetorie. O parte din minori au fost daţi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Cerşetorii din afara Oradiei au fost trimişi în localităţile de domiciliu”, se arată în comunicatul emis de către municipalitate.

Ieri dimineaţă, jandarmii, de această dată îmbrăcaţi în uniformă, au ridicat cerşetorii din zonele Rogerius, Ştefan cel Mare, Michelangelo, Traian Lalescu, Locomotivei şi Ioşia Nord. Zonele din care au fost ridicaţi cerşetorii au fost salubrizate de lucrătorii RER, care au fost însoţiţi de inspectori de teren ai Primăriei.

Nu încurajaţi cerşitul!

„În mod special, îi rugăm pe orădeni să nu dea bani cerşetorilor minori sau persoanelor care cerşesc cu copii, deoarece în acest fel contribuie la exploatarea minorilor şi le iau copiilor implicaţi în cerşetorie orice şansă de a avea o viaţă mai bună. Copiii folosiţi la cerşit sunt adesea abuzaţi şi agresaţi fizic de părinţii lor, cum o dovedeşte şi un incident petrecut în cursul zilei de 27 august, când o cerşetoare care a fost dusă la Centrul maternal şi-a aruncat copilul pe beton provocându-i leziuni grave. Copilul a fost dus de lucrătorii sociali la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale”, arată Orlando Balaş, cel care ne-a furnizat informaţiile.

„Instituţiile implicate în acţiunile de combatere a cerşetoriei aşteaptă din partea cetăţenilor o atitudine responsabilă. Orădenii nu trebuie să susţină acest fenomen grav prin aşa-zise gesturi caritabile cum ar fi oferirea de bani, deoarece prin această falsă generozitate îi condamnă de fapt pe cerşetori şi mai ales pe copiii folosiţi la cerşit, la rămânerea în stradă şi la excluziune socială. Cetăţenii care doresc să îi ajute sunt chemaţi să o facă prin intermediul instituţiilor specializate în activităţi de ajutor social”, se arată în finalul comunicatului.
Călin Corpaş10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor