Infecţii de spital raportate

La Ministerul Sănătăţii s-ar fi raportat 10.000 cazuri de infecţii de spital, dar Bihorul nu are nici 200.

Numărul infecţiilor nozocomiale contractate de pacienţi în perioada internării lor pare să fie în creştere în acest an. Astfel, anul trecut au fost raportate la Ministerul Sănătăţii un număr de 185 de infecţii nozocomiale, dintre care 94 în unităţile sanitare de la oraşe şi 21 în cele din rural. În primele nouă luni din anul în curs, numărul infecţiilor nozocomiale a ajuns deja la 180, dintre care 65 în unităţile sanitare din mediul urban şi restul în rural.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, dr. Marius Pârcioagă, consideră că numărul mai mare din acest an al infecţiilor nozocomiale contractate de pacienţi s-ar datora faptului că medicii nu mai au o teamă atât de mare de a raporta cifre reale din teren către forul superior – Ministerul Sănătăţii.

Nu-i pericol

Dr. Pârcioagă consideră că acest număr de infecţii nozocomiale depistate anul acesta în spitale este un procentaj mic şi că nu există niciun pericol şi niciun motiv de teamă pentru pacienţi.

Potrivit informaţiilor publicate într-un ziar central, unităţile sanitare din toată ţara au raportat în 2008 peste 9.600 de infecţii nozocomiale, dintre care 483 au fost cazuri de septicemie, 2.990 infecţii respiratorii, 836 infecţii digestive şi aproape 1.500 infecţii urinare. Potrivit directorului Centrului de Calcul şi Statistică Sanitară, Ioana Perţache, încă în România nu se raportează decesele cauzate de infecţiile nozocomiale. Acestea apar mai des în secţiile de terapie intensivă şi în cele cu profil chirurgical.

Evitarea infecţiilor nozocomiale se poate face în parte prin igiena riguroasă a personalului medical, dar şi prin folosirea de materiale sanitare şi dezinfectante speciale.

Otilia Şandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !