Infecţioasele incluse în Spitalul TBC

ORADEA – Dacă cei de la Ministerul Sănătăţii vor aproba mâine studiul de fezabilitate vizând construirea unei noi clădiri în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, atunci secţia de Boli Infecţioase şi cea de Dermato-venerice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea vor fi mutate în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie.

Noua investiţie costă 2,5 milioane de euro, va avea 3.000 de metri pătraţi, va fi formată din parter şi două etaje şi va adăposti pe lângă cele două secţii amintite şi Dispensarul TBC, care se află în prezent lângă Hotel Continental. Întregul proiect va fi finalizat în 2010 şi reprezintă încă un pas în reforma de restructurare în sistemul sanitar bihorean, efectuată de Autoritatea de Sănătate Publică cu supervizarea Prefecturii Bihor.

Dacă managerul Dacian Foncea intenţiona pe viitor să mute Dispensarul TBC în aceeaşi locaţie cu spitalul, despre secţia de Dermato-venerice se ştia că trebuie mutată la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Cât priveşte secţia de Boli Infecţioase, care a fost transformată din spital în secţie, nimeni nu ştia sigur ce urmează să se întâmple.

Această secţie, având locaţie de sine stătătoare, în spatele Tribunalului Bihor, era considerat un apendice al Judeţeanului, deşi s-au făcut investiţii serioase de reabilitare şi Primăria a investit miliarde de lei vechi în laboratorul de radiologie, care nu are nici în prezent aprobarea CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare).

Clădire modernă

Potrivit spuselor ec. Foncea, la parterul noii clădiri va fi amplasat Dispensarul TBC, ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase şi cel de la Dermato-venerice. Fiecare va avea şi cabinete de primire şi de internare cât şi sală de tratament şi intervenţii. La etajul I se vor afla cele două secţii: 30 de paturi pentru infecţioase şi 12 paturi pentru dermato-venerice. „Fiecare salon va avea câte două paturi.

Etajul II va fi în oglindă. Adică tot 30 de paturi cu 12 pentru cealaltă secţie. În total vor exista 60 de paturi pentru secţia de Boli Infecţioase şi 24 pentru Dermato-venerice” susţine ec.Foncea. Astfel, o dată cu mutarea, secţia de Boli Infecţioase îşi va reduce numărul de paturi de la 100 la 60 iar Dermato-venerice de la 30 la 24.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !