Infidelitatea in atentia studentilor

În perioada 25 noiembrie-10 decembrie Uniunea Femeilor Bihor (UFB) demareazã campania anualã de combatere a violentei. Anul acesta se initiazã proiectul „SOS femeia în pericol”, în cadrul cãruia se vor desfãsura numeroase activitãti colocviale.

Dintre care cursul „Alternative pentru violentã”, moderat de prof. dr. Clare Danielsson din SUA, colocviul studentesc pe tema „Fidelitate si infidelitate”, searã de cântece si poezie „ Pentru tine – cu dragoste” sau colocviul cu tema „Implicarea tineretului în prevenirea-combaterea violentei”. Campania se bucurã de un impresionant sprijin international, fiind prezenti la Oradea reprezentanti ai unor organizatii strãine similare. Alãturi de UFB sunt: Mirella Musa – presedinta Centrului International al Femeii din Stockholm (CIFS), Agneta Ottander profesoarã la CIFS, Lalle Seth presedintele Forumului National al Tineretului din Suedia, si nu în ultimul rând prof. dr. Clare Danielsson de la Centrul Comunitar SUA.

Obiectivul propus este schimbarea de atitudine, care sã conducã la diminuarea violentelor de orice fel, mai ales asupra femeilor, determinarea oamenilor sã se accepte unii pe alti, sã-si înfrâneze pornirile violente, si sã-i învete sã comunice mai bine.

„Combaterea violentei trebuie sã porneascã din interiorul nostru, înfrânând reactii de agresivitate si intolerantã” a mentionat dna M. Musa. Fiind completatã de cuvintele A. Ottander: „Existã o singurã limbã de comunicare între oameni si ea zace în interiorul fiecãruia, trebuie doar scoasã la luminã.”

Reamintim cã si psihologi din cadrul Inspectoratului Politiei Judetului Bihor deruleazã un program antiviolentã în cinci licee orãdene.

Ovidiu Morcan