Infiltrații cu PRP, tratamentul modern pentru afecțiunile aparatului locomotor, disponibil la MedLife Oradea

Infiltrații cu PRP, tratamentul modern pentru afecțiunile aparatului locomotor, disponibil la MedLife Oradea
Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP) reprezintă o metodă modernă de tratament pentru afecțiunile aparatului locomotor, prin care este stimulată regenerarea și vindecarea țesuturilor afectate.

Acestea sunt recomandate în artroze, leziuni ale cartilajului, inflamația sau ruptura parțială a tendoanelor, întinderi musculare, precum și post-operator, pentru o recuperare mai rapidă, în anumite situații.

Primul pas îl reprezintă recoltarea a aproximativ 10 ml de sânge, cu ajutorul unui kit special, care va fi centrifugat pentru a separa plasma îmbogățită cu trombocite de restul elementelor. Ulterior, aceasta este injectată la nivelul zonei suferinde. După efectuarea infiltrației cu PRP nu trebuie administrate medicamente anti-inflamatoare și este recomandat ca pacientul să

evite efortul susținut pentru 48-72 de ore.

Procedura durează aproximativ 20 de minute și este contraindicată pacienților cu sepsis, trombocitopenie, hepatită sau celor aflați sub tratament anticoagulant.

La MedLife Oradea, noul nostru coleg, Dr. Bot Robert, vă stă la dispoziție cu mai multe detalii despre această procedură și un tratament personalizat. Pentru programări, apelați Call Center 0259 960.

Advertorial! Hb: 150187