Info-centre pentru turism

Clădirea Sălii Studio din strada Patrioţilor
Clădirea Sălii Studio din strada Patrioţilor
Firma Dumexim va reabilita clădirea ce găzduieşte miercuri Sala Studio a Teatrului, din strada Patrioţilor nr.2. Conducătorul interimar al CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc, a informat că lucrările executate de Dumexim vor costa 740.678 lei noi.

Această clădire va deveni un Centru de informare şi promovare turistică a Oradiei şi Bihorului. Cu acest prilej, imobilul va fi recondiţionat. Proiectul va beneficia şi de finanţare europeană. Clădirea are 792 de metri pătraţi suprafaţă utilă, din care 345 de metri pătraţi vor fi alocaţi Centrului.

La parter, va exista un spaţiu de relaţii cu publicul, ce va dispune de materiale informative de promovare turistică a judeţului. La mezanin va fi o sală de şedinţe şi protocol, iar la etaj va fi amenajată o sală de proiecţii pentru promovarea turistică a Bihoului. Este vorba despre sala care e folosită azi de Teatru ca sală studio.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane lei noi, UE contribuie cu 1,16 milioane, Guvernul cu 171.121 lei, iar CJ Bihor cu 34.000 lei. 322.620 lei reprezintă bani pe care UE nu-i decontează (valoare neeligibilă).

Şi în Vad

Marti, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un Centru multifuncţional de promovare a turismului la Vadu Crişului. Acesta ar urma să fie amplasat în apropierea Peșterii

Vadu Crișului, într-o clădire cu etaj, aflată miercuri într-o stare avansată de degradare. Pentru acest Centru se doreşte realizarea a încă unui corp de clădire, cu regim de înălţime parter+mezanin.

Valoarea totală a investiției s-ar ridica la 3,4 milioane de lei, inclusiv TVA, cu o durată de realizare a investiției de 14 luni.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !