Info-panouri pe DN1

3Comentarii
Corniţel – Primele panouri electronice de informare din Bihor au fost amplasate deja pe DN1, în zona Piatra Craiului, şoferii care circulă spre Cluj mai întâlnind astfel de panouri de informare la Izvorul Crişului.

După ce vor fi reglate panourile de la Piatra Craiului, ele vor avertiza şoferii despre eventuale blocaje, previziuni meteo nefavorabile, accidente produse pe DN1, lucrări pe carosabil, cât şi viteza de deplasare a autovehicolelor în zona respectivă cu atenţionare în cazul depăşirii limitei legale de viteză.

Serviciul Poliţiei Rutiere Bihor motivează amplasarea panourilor de la Piatra Craiului atât datorită numărului ridicat de accidente înregistrate pe curbele din zonă cât şi datorită problemelor legate de poleiul care se formează la altitudine în sezonul rece.

Informaţiile de pe panou vor fi livrate de SPR Bihor, SPR Cluj şi de filialele din Bihor şi Cluj a Companiei Drumuri Naţionale.

„Panourile respective vor afişa atenţionări importante în timp real, ajutând astfel conducătorii auto să evite diferite probleme apărute în trafic. Sperăm că astfel se va reduce numărul de accidente de pe DN1.” declară comisarul Silviu Popa din cadrul SPR Bihor.

Reamintim că ultimul accident petrecut la Piatra Craiului (pe 11 iulie) a dus la blocarea pentru mai bine de două ore a traficului pe DN1. Citeşte detalii şi revezi imagini de la accidentul respectiv mai jos:

  • Tiruri din Ungaria răsturnate la Piatra Craiului


  • 3Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    versiunea HTML a comentariilor