Informare privind cererile pe suprafata

De Simona Albinaru
1Comentariu
Informare privind cererile pe suprafata
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Bihor informează fermierii din judeţul Bihor că în perioada 11.02.3013 – 28.02.2013 vor avea loc sesiuni de informare în cadrul Campaniei de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă.

Prin această campanie se doreşte informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor şi măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2013, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.

Informaţi

Pe durata campaniei, APIA Centrul judeţean Bihor şi centrele locale vor organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor respectiv a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plăţi pe suprafaţă în anul 2013, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă.

În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă şi identificare, respectiv de schiţare corectă, online a parcelelor agricole. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecocondiţionalitate pe toate suprafeţele agricole utilizate. De aceste instruiri vor beneficia atât fermierii cât şi administraţia agricolă din primării, respectiv personalul din bibliotecile judeţene şi comunale cuprinse în programul Biblionet.

„Legislaţia comunitară şi naţională precum şi procedurile privind accesarea plăţilor pe suprafaţă interzic funcţionarilor APIA să efectueze digitizarea suprafeţelor, fermierii având obligaţia de a-şi încadra corect suprafeţele în blocurile fizice, astfel încât să se evite suprapunerile şi supradeclarările de suprafeţe. De asemenea, un număr foarte mare din fermierii care depun anual cereri pentru obţinerea sprijinului pe suprafaţă nu sunt în măsură a-şi digitiza singuri terenurile şi nu au acces la internet sau nu ştiu utiliza tehnica de calcul.

Într-un asemenea context adresez rugămintea domnilor respectiv doamnelor primari de a veni în sprijinul fermierilor şi a instituţiei noastre prin desemnarea unor persoane din cadrul primăriilor care, pe tot parcursul campaniei de preluare a cererilor de sprijin pe suprafată, să ajute fermierii să îşi identifice şi să-şi digitizeze parcelele şi să ne sprijine în activitatea informare a fermierilor şi cea de distribuire respectiv afişare de materiale informative furnizate de APIA” a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor