Informati despre noutatile in medicina

Informati despre noutatile in medicina
Şi-au propus să creeze canale de legătură, de comunicare, între medicii de familie şi specialişti.

Peste 200 de medici de familie au participat marti, la Hotel Ramada, la un simpozion care a avut ca temă „Monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni cronice la nivelul medicului de familie şi al medicului de specialitate din ambulatoriu”. Evenimentul a fost organizat de specialiştii de la Spitalul Pelican.

„Scopul întâlnirii de azi este acela de a crea un canal de comunicare între medicii specialişti şi medicii de familie astfel încât să putem monitoriza eficient bolile cronice şi alte afecţiuni. Din păcate, sistemul asigurărilor de sănătate pasează pacientul ca o minge între medicii de familie şi specialişti, şi îl pune, puţin prea mult, pe drumuri. Dorim ca în urma acestor întâlniri pacientul, bolnavul să devină centrul atenţiei, să îl plimbăm mai puţin, astfel încât vindecarea, dar şi inserţia profesională a acestuia să fie cât mai rapide, să fim mai eficienţi din punct de vedere profesional, dar şi birocratic. Considerăm că şi noi, medicii specialişti putem face mai mult dacă dumneavoastră ne atrageţi atenţia. Totodată, dorim să vă informăm în legătură cu ultimele noutăţi la nivel mondial în domeniul tehnicilor chirurgicale, investigarea şi tratarea bolnavului”, a spus ortopedul Ovidiu Cacuci, organizator al seminarului.

Discuţiile au avut loc în contextul în care, „între ceea ce se întâmplă acum în lume şi ceea ce se întâmplă în spitalele noastre de stat este o diferenţă foarte mare. Chiar dacă spitalele de stat încep să fie dotate cu aparatură, din păcate nu mai are cine să o folosească fiindcă specialiştii sunt plecaţi în străinătate”. Despre screeningul cancerului Colo-Rectal, hepatita cronică şi ciroză hepatică, boala inflamatorie intestinală a vorbit dr. Alin Şuta,tratamentul faringitelor streptococice, investigaţia bacteriologică complexă versus terapia de primă intervenţie a fost tema abordată de dr. Diana Pelea, intervenţiile chirurgicale au fost subiectul despre care doctorul Adrian Maghiar le-a vorbit colegilor care practică medicina de familie. De la teorie la practică în abordarea principalelor boli reumatologice a fost tema susţinută de dr.Nicoleta Paşcalău.

V.B

Temele abordate
Actualitatea în terapia diabetului zaharat tip II- dr Adriana Onaca
Scriningul cancerului Colo-Rectal, hepatita cronică şi ciroză hepatică, boala inflamatorie intestinală- dr. Alin Şuta
Insuficienţa venoasă cronică- ulcer varicos, patologia cutanată a diabeticului – dr. Ioan Baba
Prevenţia bolilor cardiovasculare. Managementul riscului cardiovascular- dr Daniela Talhoş, Laura Duma, Marius Huta
Hiperplazia benignă de prostată- diagnostic şi tratament. Litiaza reno-uretrală- diagnostic şi modalităţi terapeutice- dr Teodor Maghiar
Supravegherea medicală activă a pacienţilor cu afecţiuni neurologice- dr Delia Terţan
Screeningul cancerului glandei mamare- Aniela Platona
Distrofie endomică şi implicaţii clinice, insuficienţe ovariene centrale şi periferice -dr Adrian Megieşan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !