Informaţii despre eliberarea certificatelor de căsătorie

Informaţii despre eliberarea certificatelor de căsătorie
În vederea aplicării, în mod unitar, a dispoziţiilor legale în materie de stare civilă, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Bihor vă aduce la cunoştinţă informaţii utile cu privire la eliberarea certificatelor de căsătorie.

Certificatele de căsătorie se eliberează unuia dintre soţi sau, la cerere, ambilor soţi, personal sau prin împuternicit cu procură specială autentificată, în baza documentelor cu care se face dovada identităţii, în original şi fotocopie, aflate în termen de valabilitate.

Dovada identităţii se face cu unul dintre următoarele documente:

  • pentru cetăţenii români – carte de identitate, carte de identitate provizorie, paşaport de cetăţean român cu domiciliul în străinătate;
  • pentru cetăţenii Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European – documentul de identitate sau paşaportul emis de statul ai căror cetăţeni sunt;
  • pentu cetăţenii străini din statele terţe – paşaportul emis de statul ai căror cetăţeni sunt;
  • pentru apatrizi – paşaport emis în baza Convenţiei privind statutul apatrizilor din anul 1954, însoţit de permisul de şedere temporară sau permanentă, după caz.

În cazul cetăţenilor străini sau apatrizilor, ale căror acte de identitate nu conţin date înscrise prin utilizarea alfabetului latin, se solicită traducerea legalizată a filei care conţine datele de identificare.

Cererea de eliberare a certificatului de căsătorie se adreseză S.P.C.L.E.P.-ului/primăriei care are în păstrare actul de căsătorie sau S.P.C.L.E.P.-ului/primăriei de la locul de domiciliu/reşedinţă al titularilor actului de căsătorie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !