Informaţii despre pensii cu un click

De Dan Birta
Reactualizat la:
2Comentarii
Informaţii despre pensii cu un click
© Senior man and woman using a computer laptop
Prin crearea unui cont online se pot verifica diferite informaţii despre pensii.

Fără drumuri şi stat la cozi la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor. Fără stres şi bătaie de cap. Din faţa calculatorului, cu un simplu click, se pot verifica o serie de informaţii legate de pensie.

„Casa Naţională de Pensii Publice, prin Portalul CNPP, ce poate fi accesat la adresa web www.cnpp.ro, oferă posibilitatea asiguraţilor din sistemul public de pensii, de a-şi deschide un cont online”, informează Leontin Ţîrle, directorul executiv al CJP Bihor.

Beneficii

Beneficiile deschiderii unui asemenea cont, în nume propriu sau pentru alte persoane fizice (prin împuternicire notarială) sunt multiple. În primul rând pot fi vizualizate datele din carnetul de muncă scanat, precum şi stagiile de cotizare anuale şi lunare, începând cu aprilie 2001, respectiv vechimea şi venitul brut realizat – indiferent dacă sediul angajatorului este în Bihor sau în alt judeţ. De asemenea, se poate vizualiza punctajul realizat în sistemul unitar de pensii publice începând cu 01.04.2001, până la zi. Cei care îşi deschid un cont online au acces la informaţii privind declaraţiile nominale depuse de către angajatorii, începând cu data de 01.04.2001 şi acces la informaţii referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii private, începând cu 01.03.2008. Un alt beneficiu este accesul la informaţii referitoare la fişa financiară privind declaraţiile individuale de asigurare socială sau contracte de asigurare socială încheiate cu casele teritoriale de pensii.

Cum se deschide un cont

Pentru a deschide un cont online trebuie intrat pe pagina casei naţionale de pensii publice – https://www.cnpp.ro/home. Se caută secţiune „De ce sa imi fac cont” – unde se aplică pentru solicitarea de deschidere a unui cont online la câmpul „Completeaza formular”. Următorul pas este completarea cu datele personale a formularului online şi listarea acestuia. „Formularul listat, însoţit de copia actului de identitate al titularului se depune la sediul CJP Bihor. În urma procesării cererii de activare a contului de către CJP Bihor, solicitantul va primi un user name şi parolă pentru a-şi accesa contul.

Pentru alte informaţii şi detalii referitoare la procedura de deschidere a contului online, ne puteţi contacta telefonic la 0259/472.237, 0259/472.238 sau la sediul instituţiei noastre – compartimentul evidenţă contribuabili”, precizează şeful CJP Bihor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor