Informatii europene pentru oradeni

Informatii europene pentru oradeni
Ce înseamnã Uniunea Europeanã, care sunt consecintele integrãrii României în UE si impactul economic al adoptãrii legislatiei comunitare sunt doar câteva din chestiunile pe care orãdenii si le vor putea clarifica, apelând la serviciile Centrului de Informatii European (CIE) si ale Centrului pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (CIMM).

Inaugurarea celor douã centre este prognozatã pentru sfârsitul lunii martie. Înfiintarea celor douã centre a fost aprobatã prin hotãrâre de Consiliu Local, în reabilitarea spatiului în care îsi vor avea sediul urmând sã fie învestitã suma de 40.000 lei RON.

“Se doreste ca aceste douã centre sã facã legãtura între Primãrie si cetãteni, dar mai ales între Primãrie si mediul de afaceri”, a spus Andrei Krausz, sef al Serviciului Integrare Europeanã si Dezvoltare Localã (SIEDL) al Primãriei Oradea. Centrele vor fi componente ale SIEDL, însã din cauza lipsei de spatiu din Primãrie, acestea vor avea sediul pe strada Avram Iancu numãrul 7.

Gratuit

CIE si CIMM vor oferi consultantã pentru IMM-uri, precum si cursuri informative gratuite pentru oamenii de afaceri, cu privire la efectele adoptãrii si implementãrii acquis-ului comunitar. “Persoanele interesate se vor putea informa în legãturã cu modalitãtile de accesare de fonduri europene, vor învãta sã realizeze un proiect, vor sti cui sã se adreseze pentru rezolvarea diverselor probleme legate de integrare”, a opinat Andrei Krausz.

Activitatea pe jumãtate de an a centrelor, precum si noutãtile legislative, vor fi mentionate în revista bianualã care va fi publicatã de acestea. Revista va avea un tiraj semestrial de 5.000 de exemplare.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !