Informatii tehnice despre Declaratia 112

1Comentariu
Informatii tehnice despre Declaratia 112
Declaraţia 112 înlocuieşte partea din D 100 cu impozitul pe salarii şi D 102 – declaraţiile către case.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor revine în sprijinul angajatorilor cu informaţii tehnice referitoare la declaraţia unică D112 care cuprinde obligaţiile de plată a impozitului pe venit, contribuţiile sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate. Declaraţia 112 înlocuieşte partea din declaraţia 100 cu impozitul pe salarii, declaraţia 102 şi declaraţiile nominale către casele de pensii, sănătate şi şomaj.

„Centralizarea acestor informaţii într-o singură declaraţie face posibilă o serie de validări, cum ar fi corelaţia între fosta declaratie 102 şi declaraţiile nominale către case”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Detalii tehnice

Formatul în care se depune D112 este un fisier PDF inteligent, care are ataşat un fişier XML. Modul de obţinere a fişierului final este diferit, în funcţie de opţiunea depunătorului. Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia angajatorilor un program de culegere manuală, valabil pentru firme cu mai putin de 50 angajati, în care se introduce om cu om, şi la validare se obţine fişierul XML ataşat PDF-ului.

„În cazul firmelor cu mai mult de 50 angajaţi, se va genera din aplicaţiile proprii un fişier XML, a cărui structură este pusă la dispozitia contribuabililor pe site-ul MFP. Acest fişier va fi validat cu un program Java, după care se va crea anexa 1 în format PDF, iar XML-ul îi va fi ataşat”, a specificat directorul DGFP Bihor.

După obţinerea fişierului final sunt două moduri de depunere: depunere on-line, cu semnatură electronică, pe site-ul www.e-guvernare.ro, unde se obţine un index de încărcare, index care trebuie reţinut şi cu ajutorul lui verificată starea declaraţiei şi depunere la ghişeu, în format hârtie semnată şi ştampilată (anexa 1) însoţită de un CD care va ramâne la ghişeu, aici contribuabilul obtinând un număr de înregistrare cu care va urmări starea declaraţiei pe net.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor