Infractiuni noi in codul rutier

8Comentarii
Infractiuni noi in codul rutier
BUCURESTI – Medicii de familie se vor alege cu dosar penal în cazul unui accident rutier, sistemele sonore antifurt care nu sunt reglate corespunzător pot aduce o amendă pe cinste şoferilor, chioşcurile şi tonetele care încurcă circulaţia pietonilor sau a şoferilor vor fi demolate

Acestea sunt sunt doar câteva dintre prevederile mai puţin obişnuite ale noului cod rutier.

Începând de astăzi medicii de familie care uită să anunţe poliţia că au un client care nu este apt din punct de vedere medical să şofeze se vor alege cu dosar penal, Asta în cazul în care pacientul respectiv a provocat un accident de circulaţie cu victime. De asemenea, cei prinşi că fură sau distrug indicatoarele, semafoarele sau amenajările rutiere intră la categoria infractori.

Tot în această categorie se încadrează şi construcorii care execută lucrări în carosabil şi nu le semnalizează. În cazul în care se produce un accident de circulaţie cu victime din această cauză, constructorul va răspunde penal. Şoferii care îşi rup maşina din acelaşi motiv pot cere despăgubiri. Noul cod rutier pedepseşte cu dosar penal şi persoanele care organizează sau participă la curse ilegale pe drumurile publice, chiar dacă este vorba despre atelaje cu tracţiune animală.

O veste bună pentru şoferi: detectoarele de radar pot fi folosite fără nici o problemă. Atenţie însă la antiradare care sunt în continuare ilegale, oricum sunt mult mai scumpe. Pentru protejarea maşinii poliţia indică utilizarea sistemelor sonore antifurt. De astăzi însă trebuie să fiţi foarte atenţi ca alarma să funcţioneze maxim un minut, iar volumul ei să nu depăşească pragul fonic.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor