Infractori de mâna a doua în Bihor

7Comentarii
Infractori de mâna a doua în Bihor
În 2010 s-au comis mai puţine crime şi tâlhării, dar mai multe furturi din maşini şi mai multe infracţiuni de evaziune fiscală.

Bihorenii nu ar avea motive prea mari să se teamă că vor avea de suferit mult de pe urma infractorilor. Potrivit Poliţiei Bihor, în judeţ nu se mai comit atât de multe infracţiuni extrem de grave (crime), iar nelegiuiţii sunt de mâna a doua. De exemplu, la infracţiunile economice, din totalul de 674 de furturi de la firme doar 209 au fost comise prin efracţie, a spus şeful Poliţiei Bihor, fapt ce ar însemna că hoţii nu sunt superspecializaţi în intrări prin spargere. De regulă, furturile de la firme sunt de fapt sustrageri ale unor obiecte de pe rafturile magazinelor, în unităţile comerciale din Bihor furându-se mai mult cosmetice, alimente şi electronice de mici dimensiuni. Cu toate acestea, şeful Poliţiei Bihor apreciază că şi în acest an infracţiunile de furt din locuinţe şi firme vor cunoaşte o uşoară creştere, motiv pentru care poliţiştii vor trebui să fie şi mai vigilenţi

Furtişaguri

În 2010 a scăzut numărul cazurilor de tâlhărie (de la 83 în 2009 la 63 anul trecut), a scăzut numărul furturilor de buzunare şi furturile de maşini, dar a crescut numărul furturilor din auto (de la 493 în anul 2009 la 527 anul trecut). Acestea se comit mai mult la ţară, hoţii obişnuind să fure din maşini mici şi camioane parcate pe marginea drumurilor obiecte mici: poşete, portmonee, GPS, detectoare radar, electronice mici. În creştere sunt şi infracţiunile economico-financiare (cu 11% mai multe în 2010 decât în 2009), dar poliţiştii explică trendul ascendent prin faptul că acestea nu sunt sesizate de regulă ci sunt „căutate şi depistate” de poliţişti.

Poliţiştii zic că deşi criminalitatea economică a crescut, numărul persoanelor cercetate e mai mare (cu 15,4% mai multe decât în 2009), la fel şi al învinuiţilor şi inculpaţilor din arest preventiv (de la şapte în 2009 la 11 în 2010). Infracţiunile de evaziune fiscală au crescut de la 281 în 2009 la 413 anul trecut, dar şi aici, spun poliţiştii, numărul persoanelor cercetate a crescut de la 199 în 2009 la 396 în 2010,  iar valoarea prejudiciilor recuperate în 2010 (de peste 22 milioane lei) e mai mare decât cea din anul precedent (9 milioane lei).

O.Ş.

Şeful Poliţiei Române: Va fi un an liniştit

Şeful Poliţiei Române: Va fi un an liniştit

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor