Înghesuiţi într-o singură bandă, pe lângă pasaj

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
8Comentarii
Înghesuiţi într-o singură bandă, pe lângă pasaj
Deşi planşa tehnică indică două benzi pe sens, peste tot, constructorul a realizat o bretea rutieră îngustată la o bandă.


Proiectul tehnic postat pe site-ul Primăriei indică faptul că toate bretelele rutiere de acces spre sensul giratoriu de la ieşirea spre Arad, ce fac parte din investiţia pasajului denivelat de pe DN 79, trebuie realizate cu câte două benzi pe sens, pe toată lungimea lor. Şi totuşi, constructorul Tehnodomus SA Arad a îngustat la o singură bandă breteaua rutieră ce iese din sensul giratoriu, în direcţia sud-est, spre DN 76 (ieşirea spre Băile Felix). Marti, atât maşinile de mare tonaj, cât şi autoturismele, ieşeau din sensul giratoriu de sub pasaj pe câte două benzi, însă erau nevoite ca după nici 50 de metri să se încoloneze pe o singură bandă, pentru a ieşi apoi în drumul întins din Şoseaua de Centură (strada Ogorului). Contactat de JB, viceprimarul Mircea Mălan a mulţumit pentru sesizare, însă nu a putut formula o poziţie până când nu a constatat situaţia la faţa locului, confruntată şi cu ceea ce este prevăzut în proiect.

pasaj2 Încolonaţi pe o singură bandă, de voie, de nevoie FOTO: C.C. ©

Diferenţe între pasaje

Sunt diferenţe vizibile între cele două pasaje ce supratraversează sensurile giratorii de la ieşirile din oraş spre sud şi sud-est. Pasajul de la ieşirea spre Arad este în urmă faţă de cel de la ieşirea spre Deva. Dacă pasajul de pe DN 76 are deja toate grinzile montate, în schimb, cel de pe DN 79 are încă destule grinzi lipsă. Aceasta chiar dacă ambele pasaje trebuie finalizate până la finele anului.

Primăria anunță că tocmai azi, 28.10.2015 (miercuri), între orele 8:00-16:00, se vor monta grinzile pe deschiderea numărul doi a pasajului de la ieşirea spre Arad. Însă mai trebuie aduse şi montate şi alte grinzi.

În perioada descărcării și montării grinzilor, circulația rutieră va fi restricționată pe o singură bandă, dinspre Băile Felix spre sensul giratoriu (Calea Aradului).

pasaj Încă lipsesc grinzi pe pasajul de pe DN 79. Azi sosesc o parte. FOTO: C.C. ©

Bani şi constructori

La pasajul de la ieşirea spre Băile Felix, lucrările sunt executate de asocierea SC Bilfinger Baugesellschaft m.b.h. Viena și SC Corporate Management Solution SRL. Muncitorii sunt, însă, români. Pasajul denivelat ar trebui să fie gata până la data de 15 decembrie 2015. Valoarea totală a proiectului câştigat de Primăria Oradea este de 24,6 milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 16 milioane de lei, cea a Guvernului României este de 3,5 milioane de lei, iar a Municipiului Oradea de 5,1 milioane de lei.

Valoarea totală a proiectului pentru pasajul denivelat de la ieşirea spre Arad este de 25,5 milioane de lei, din care contribuția UE este de 16,5 milioane de lei, cea a Guvernului de 3,6 milioane de lei, iar contribuția Municipiului Oradea este de 5,3 milioane lei. Este tot un proiect european câştigat de municipalitatea orădeană. Lucrările ce vor trebui finalizate tot în acest an sunt executate de către SC Tehnodomus SA Arad. Pasajul suprateran are dimensiuni identice cu cel de la ieşirea pe DN 76.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor