Inginerii şi agenţii de asigurări au mare căutare

Inginerii şi agenţii de asigurări au mare căutare
ORADEA – Peste 60 de agenţi economici şi-au confirmat până în prezent participarea la „Bursa generală a locurilor de muncă”.

Evenimentul este organizat de AJOFM Bihorîn 20 aprilie 2007, începând cu ora 9:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea şi Primăria Beius. Numărul locurilor de muncă oferite până ieri, trecea uşor de 850.

„Sperăm ca numărul agenţilor economici participanţi, cât şi cel al locurilor de muncă oferite să fie mai mare, la deschiderea Bursei. Pot participa şi agenţii economici care nu şi-au confirmat participarea. Nu-i costă nimic. Doar că nu vor apărea în broşura pe care o edităm înainte de eveniment”, ne-a declarat Daciana Nica, director executiv adjunct al AJOFM Bihor. Numărul locurilor de muncă oferit la „Bursa” de anul trecut a depăşit cifra de 1.000.

 

 

 

Domenii variate

 

Din totalul de 852 de locuri de muncă oferite, 639 provin de la 53 de agenţi economici din Oradea şi 213 de la opt angajatori din Beius. Domeniile sunt foarte variate, atât în ceea ce priveşte locurile de muncă oferite pentru persoanele cu studii superioare, cât şi cele pentru persoanele cu studii medii.

Surprinde numărul mare de locuri de muncă oferit de domeniul asigurărilor: 155 pentru persoanele cu studii medii şi 125 pentru persoanele cu studii superioare. „Spre deosebire de bursele trecute când angajatorii din domeniul asigurărilor oferea ca salarii doar procent din realizări, acum se oferă şi contract de muncă, cu salariu fix”, a precizat Daciana Nica.

La mare căutare sunt şi inginerii care au oferte din domeniul construcţiilor (peste zece locuri), mecanic (20 de locuri), electronic, etc. Singurul domeniu pentru care nu sunt oferte de muncă până în prezent este cel al juriştilor. Pentru persoanele cu studii medii oferta este, de asemenea, bogată. Industria uşoară solicită peste 150 de persoane, iar serviciile peste 50.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase