Inima solidara, simbolul prieteniei

1Comentariu
Inima solidara, simbolul prieteniei
Solidaritate, toleranţă, dragoste şi respect. Acestea sunt mesajele transmise de elevii orădeni.

Mai mulţi elevi şi profesori de la diferite şcoli şi licee din Oradea s-au solidarizat cu persoanele cu dizabilităţi. Acţiunea a avut loc, vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap şi face parte din proiectul „Inimi pentru inimi”, derulat de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Orizont” din Oradea.

Inima prieteniei

Elevii de la şcolile nr. 16 şi 17, Lucreţia Suciu, Ioan Slavici, respectiv cei de la Husasău de Criş şi cei de la Liceele Aurel Lazăr, Greco-Catolic şi Grup Şcolar „Ioan Bococi” s-au adunat, ieri, în centrul Oradiei. Ei au adus cu ei inimioarele din hârtie pe care le-au confecţionat. Elevii s-au aşezat apoi în forma unei inimi uriaşe şi au ridicat inimioarele deasupra capului, iar într-un ritm dinainte stabilit au executat o mişcare de sus în jos, timp de 30 de secunde.

„Ritmul simbolizează bătăile inimii prieteniei şi a solidarităţii”, a spus Daniela Maier, coordonatoarea acestui proiect.

De asemenea, elevii au lansat în aer un balon de dimensiuni mari, de care au atârnat inimioarele, pe care participanţii au inscripţionat un mesaj de prietenie.

„Balonul prieteniei va purta mesajul nostru «Inimi pentru inimi». El va pluti spre toate persoanele cu handicap de pe întregul pământ, alături de gândurile noastre unite, de toleranţă, respect şi solidaritate. Acesta este şi sloganul sub care se desfăşoară proiectul nostru”, a mai spus Daniela Maier.

La sfârşitul acţiunii, toate persoanele participante şi-au strâns mâinile, în semn de prietenie, respect şi mulţumire.

Prin această activitate, organizatorii au dorit să sensibilizeze autorităţile şi cetăţenii faţă de persoanele cu handicap, dar şi creşterea toleranţei şi respectului faţă de persoanele cu dizabilităţi.

C.D.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor