Iniţiere în înot pentru 1800 de copii orădeni

3Comentarii
Fejer Ivan, iniţiatorul acestui proiect
Fejer Ivan, iniţiatorul acestui proiect
Administraţia locală finanţează 50%, iar părinţii vor scoate din buzunar 75 de lei.

Primăria a lansat luni un program pilot pentru iniţierea copiilor în practicarea înotului. Ideea este a fostului poloist Fejer Ivan şi a fost prezentată de viceprimarul Biro Rozalia. „Fiecare copil din clasa a II-a poate să beneficieze de un curs de înot finanţat parţial de Administraţia Locală. Preţul unui curs de înot este 200 de lei, dar având în vedere numărul mare de copii care vor fi înscrişi în program vom reuşi o scădere a tarifului la 150 lei pe elev. Din această sumă părinţii vor plăti doar jumătate, deoarece 50% va fi suportată din bugetul local. Eu spun că 75 de lei nu este mult, mai ales că părinţii nu vor mai trebui să suporte cheltuielile cu transportul şi poate nici nu au timp să meargă cu copiii la antrenament. Cursul va fi făcut în timpul programului de învăţământ şi sperăm să nu perturbeze procesul pedagogic”, a explicat Biro. Prezent la conferinţa de presă, inspectorul general Dorel Luca a salutat aceată iniţiativă. „Vor putea beneficia 1875 de copii din şcolile orădene de acest curs de iniţiere”, a spus Luca.

Preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, afirmă că acest proiect este o premieră în România şi are dublu rol. „Vom face un studiu de evaluare motrică şi totodată va fi o bază de selecţie pentru secţiile de înot şi polo”.

Transport asigurat

Programul de iniţiere în înot a elevilor de clasa a doua va demara în jurul datei de 15 noiembrie. Cursurile vor dura şase săptămâni şi vor consta în două şedinţe săptămânale, iar copiii vor fi transportaţi spre Bazinul Acoperit Crişul cu cinci micorbuze puse la dispoziţie de Primărie. Elevii vor lucra efectiv câte 30 de minute la o şedinţă, împărţiţi în grupe de câte 15 copii.

Fostul poloist Fejer Ivan consideră că „ar fi o prostie ca părinţii să nu îşi lase copiii la înot. În multe ţări din Uniunea Europeană înotul face parte din programa şcolară. În cadrul acestor ore se pot depista orice probleme la coloană, se poate îndrepta ţinuta acestor copii, iar sportul le poate asigura o dezvoltare armonioasă”, spune Fejer.

Ce vor face copiii care nu se înscriu în acest program în acest timp? „Copiii care nu fac cursul vor face deplasarea şi vor sta în tribună”,  a precizat Biro.

Teodor Biris3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor