Inovaţie şi creativitate la Design

De Veronica Bursaşiu
Inovaţie şi creativitate la Design
Absolvenţii Programului de Studiu Design, Arte vizuale, Universitatea din Oradea, iunie 2016 : Radu I. Sidlec, Claudiu Bala, Vasadi Şerban, Csaba Bögre, Daniela Degău, David Balog şi Bogdan F. Popa şi-au prezentat lucrările la Biblioteca Universităţii.

„Lucrarea mea de diplomă constă în amenajarea unui apartament în stil clasic îmbinat cu modern.Am încercat să îi dau o funcționalitate mai bună .Proiectul l-am realizat după un plan de apartament .Ideea mea de a alege acest stil pentru un apartament a fost aceea de a-i da un aer de casă, și de asemenea o eleganță și un rafinament” , spune Radu Sidlec.

daniela degau3

Claudiu Bala a venit în faţa comisiei de examinare cu o lucrare care avea ca scop proiectarea unui nou model de proteză a membrului inferior destinată a fi utilizată alpinismului de mare altitudine. „Lucrarea mea este inspirată din echipamente montane. I-am spus LIMITLESS ( numele protezei converit de mine); este o proteză realizată pentru alpinişti cu membrul inferior amputat. Caracteristicile ei unice de a spori capacităţile umane şi de a provoca limitele protezelor existente, permite utilizatorului să escaladeze în mod eficient, în siguranţă şi confort. Proteza realizată de mine prezintă un desing şi o cromatică inspirate din echipamentele montane, caracteriscile ei diferite şi noi faţă de protezele obişnuite sunt: materialul din care este fabricată – material plastic (PEAK) foarte rezistent, dar flexibil utilizabil până la – 65 de grade fără nici o problemă, ulterior piciorul protetic are o formă şi o talpă câte permite utilizatea colţarilor, cea ce nici o proteză actuală nu permite, şi în ultimul rând, am conferit protezei o protecţie împotriva ploii, ninsorii şi îngheţului realizată din materiale textile performanțe, cu fermoar pentru a permite acesul la proteză în orice eventualitate”, spune Claudiu Bala.

claudiu bala3

Şerban Vaşadi şi-a susţinut licenţa proiectând un nou model de bicicletă de oraş. „Am proiectat această bicicletă pentru plimbare, relaxare. Am ajuns la varianta aceasta după ce am studiat mai multe schiţe şi documentare. Ce am adus nou la bicicleta de oraş a fost forma cadrului care este mai atractivă decât cele existente. Realizarea machetei care este funcţională a fost executată în totalitate de mine începând de la îndoirea ţevilor până la sudură, chituire, vopsire, asamblare”, explică Şerban.

vasafi serban3

Daniela Degău se declară fan reciclare, recondiționare şi restaurare, iar din aceste pasiuni a luat naștere dorința de a realiza şi de “Proiectarea unui mobilier pentru camping-van”. Proiectul consta în proiectarea şi amenajarea unui set de piese de mobilier pentru camping-van. „Un camping-van sau un Camper este un autovehicul care asigură atât transportul cât şi cazarea persoanelor utilizatoare. Am reușit să rezolv mai multe probleme identificate inițial, cea mai imporantă pentru mine fiind cea legată de funcţionalitate. Am proiectat un mobilier a cărui funcții satisfac multe nevoi ale viitorilor utilizatori, funcții precum : prepararea şi gătirea mâncării cu ajutorul unei plite incorporabile pe gaz, spălarea veselei cu ajutorul unei chiuvete, mai multe spații pentru depozitarea hainelor, păturilor şi a altor obiecte, servirea mesei cu ajutorul unei mese depozitate inteligent care se montează ușor pe ușile dulapului din zona de bucătărie, şi nu în ultimul rând canapeaua destinată relaxării utilizatorilor. Aceasta fiind extensibilă se poate folosi pentru dormit.

daniela degau2

Fiind o tema îndrăgita de mine încă de mică am pus suflet în realizarea acestui proiect, iar sub îndrumarea profesorilor Mărieș Gheorghe şi Pantea Ioan. Rezultatul final este cel așteptat și mă declar mulțumită atât de proiect, cât şi de mine !”, spune Daniela.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !