Inovează pentru a califica forța de muncă locală

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Inovează pentru a califica forța de muncă locală
Un proiect Ro – Hu a fost depus de ADLO pentru a stimula forța de muncă.

ADLO marșează puternic pe formarea profesională, într-o țară unde forța de muncă de calitate se găsește tot mai greu. În parteneriat cu colegiile tehnice „Traian Vuia” și „Constantin Brâncuși”, dar și cu Primăria din Biharkersztes, societatea ce gestionează parcurile industriale din Oradea pritocește un proiect pentru realizarea primului centru de formare profesională integrată din România.

CRESC de 3 milioane

L-au și botezat: CRESC – Centrul Regional de Educație și Competențe. Bugetul proiectului a fost gândit pentru 3 milioane de euro.

„Piața are nevoie de forță de muncă bine pregătită, iar școlile profesionale durează destul de mult, între 3 și 4 ani. Companiile private nu au timp să aștepte. În general, aceste cursuri se bazează pe multă teorie. Însă noi vrem să punem accentul pe practică. Exact pe ce va lucra în laborator, pe același utilaj va lucra și în fabrică. De aceea, ne-am gândit să facem ceva mult mai specific, mai aplicat. Acest centru va fi deschis persoanelor între 15 și 64 de ani”, declară Alina Silaghi cu această ocazie. Întrebată despre șansele de câștig ale acestui proiect gândit pe fonduri transfrontaliere Ro – Hu, răspunsul acesteia a fost: „Noi credem că l-am scris frumos, credem că este un program gândit foarte bine. Eu sunt obișnuită cu a face, nu cu a povesti. Este nevoie să facem ceva care să aducă un plus. Proiectul a fost depus în 31 ianuarie”, se exprimă directoarea ADLO, cea adusă de primarul Bolojan pentru a o înlocui pe Delia Ungur.

ADLO vrea ca la CRESC, învățăceii să fie orientați spre specializare în mecatronică, auto, electrotehnică, electronică și electrică, textile, IT&C, construcții și instalații sanitare. Cadrele didactice vor fi selectate din rândul celor implicate în procesul de predare și învățare în mediul preuniversitar.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor