Înscrieri în Programele ˜„Microindustrializare” şi „Mediul rural”

Reactualizat la:
Se acordă finanţări şi pentru programe IT
Se acordă finanţări şi pentru programe IT
Pentru primul program finanţarea este de maxim 250.000 de lei, iar pentru al doilea, maxim 125.000 de lei.

Începând cu data de 20 aprilie 2016, ora 10:00, vor fi active pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru IMM (www.aippimm.ro) aplicaţiile de înscriere în cadrul „Programului naţional multianual de microindustrializare” şi a „Programului naţional multianual pentru infiintarea şi dezvoltarea IMM în mediul rural”.

Beneficiari

„În regiunea de Nord-Vest, pot beneficia de prevederile «Programului Microindustrializare» numai societăţile cu capital social integral privat care se încadreaza în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii şi care au cel puţin două exerciţii financiare încheiate la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri. Codul CAEN pentru care se solicită finanţare trebuie să fie eligibil in cadrul Programului şi autorizat a fi desfăşurat la momentul înscrierii online”, precizează Cristian Raţiu, reprezentantul OTIMMC Cluj – CIAI Satu Mare.

De prevederile „Programului Mediul rural” pot beneficia operatorii economici care au sediul social sau punctul de lucru în mediul rural şi implementează proiectul în mediul rural. Prin „Programul Microindustrializare, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90%, dar nu mai mult de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar, iar prin „Programul Mediul rural” beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90%, dar nu mai mult de 125.000 lei pentru fiecare beneficiar. În procedura de implementare a „Programului Microindustrializare” sunt precizate grupele de coduri CAEN eligibile (toate din domeniul producţiei), iar într-o anexă din documentaţia „Programului Mediul rural” este prezentată lista codurilor CAEN eligibile, cu încadrarea lor în cele patru categorii de punctaj corespunzătoare tipurilor de activităţi pentru care se solicită finanţare: Producţie, programare IT; Cercetare – dezvoltare, învăţământ, sănătate; Turism şi facilităţi de cazare, activităţi profesionale şi de servicii; Construcţii, comerţ.

În vederea înscrierii în cadrul programului, operatorul economic va completă şi transmite on-line planul de afaceri, începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere (miercuri, 20 iulie 2016), până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere (vineri, 29 iulie 2016). Admiterea în program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale se aplică criteriile de departajare prevăzute în procedurile programelor.

Bugetul alocate „Programului Microindustrializare” este de 60.890.000 de lei, respectiv 25.900.000 de lei pentru „Programul Mediul Rural”. Prin implementarea celor două programelor se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 244 de beneficiari prin primul program, respectiv, minim 207 beneficiari prin cel de al doilea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !