Înscrieri la Universitatea din Oradea

De Crina Dobocan
Înscrieri la Universitatea din Oradea
Startul la înscrierile pentru fotoliul de rector şi de preşedinte al Senatului Universităţii din Oradea au debutat luni.

Universitatea din Oradea este în plin proces electoral. Luni, s-a dat startul înscrierilor în cursa pentru funcţia de rector al instituţiei. Aceasta se va încheia în 31 martie. În prima zi, Biroul Electoral al Universităţii din Oradea nu a înregistrat nicio candidatură. Însă, atât Constantin Bungău, rectorul în funcţie al Universităţii din Oradea, cât şi Florian Bodog, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, au făcut afirmaţii, cu diverse ocazii, din care rezultă că îşi doresc să candideze pentru un mandat în fruntea instituţiei orădene.

Paralel cu înscrierile pentru rectorat, se derulează şi cele pentru funcţia de preşedinte al Senatului UO, respectiv cea de preşedinte al studenţilor în Senatul Universităţii. Pentru preşedinţia Senatului UO, primul candidat înscris este fostul cancelar al forului universitar, Vasile Aurel Căuş.

Profesorul Ştefan Herchi, preşedintele Biroului Electoral Universitar a făcut apel la decenţă, rugându-şi colegii să ducă o campanie în care să primeze programele manageriale şi strategiile de dezvoltare durabilă şi nu atacurile la persoană, injuriile, calomniile şi altele similare.

În opinia profesorului Herchi, acestea nu fac altceva decât „să aducă prejudicii de imagine ireparabile pentru Universitatea din Oradea”.

„Universitatea din Oradea trebuie să reziste peste ani, să îşi poată menţine calificativul «grad de încredere ridicat» obţinut prin eforturile noastre, ale întregii comunităţi academice, la ultima evaluare instituţională, iar apartenenţa noastră, cadre didactice, studenţi şi absolvenţi, la Universitatea din Oradea să constituie întotdeauna un prilej de mândrie”, a mai arătat avocatul Herchi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !