Înscrieri pentru o aventură creativă: „Teatrul meu de păpuşi”, ediţia a II-a

De Veronica Bursaşiu
Aşteptaţi să-şi regizeze propriile scenete
Aşteptaţi să-şi regizeze propriile scenete
Data-limită de înscriere în concurs este 15 martie. La ateliere se fac înscrieri şi pe loc, dar sunt disponibile doar 20 de locuri/workshop.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani sunt invitaţi să pornească într-o aventură creativă, unde vor putea face pentru o zi schimb de roluri cu cei care dau viață poveștilor pe scena teatrului. Invitaţia este lansată cu prilejul Zile Mondiale a Teatrului de Păpuşi, care se aniversează în fiecare an în data de 21 martie.

Pentru acest eveniment, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria s-a pregătit temeinic de sărbătoare. Astfel, propune a doua ediție a concursului „Teatrul meu de păpuşi”, care se va desfășura duminică, 19 martie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, prin care îi provoacă pe micii spectatori să devină ei înşişi scenografi, regizori şi actori. Copiii sunt provocaţi să-şi confecţioneze propriile păpuşi, dar şi o scenetă de maximum 5 minute.

papuse1

Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe de cel mult zece persoane. Pentru confecţionarea marionetelor, artiştii păpuşari recomandă următoarele obiecte: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, PET-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice care se pot transforma miraculos în personaje.

Juriul va fi alcătuit din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura talentului şi ingeniozităţii. Taxa de înscriere la concurs este de 5 lei/persoană, iar înscrierile se fac completând un formular online (formularul se va putea accesa de pe pagina de facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul creat special pentru acest concurs): https://goo.gl/ncjXUI

Surpriză: ateliere

Totodată, ediția de anul acesta vine cu o surpriză extraordinară atât pentru copii, cât și pentru părinți: artiștii teatrului vor susține trei ateliere prin care îi vor pregăti temeinic pe micuții creatori pentru concurs.

Primele două ateliere, dedicate construcției de păpuși, se vor desfășura în 14 şi 15 martie, de la ora 14:00, la Sala Arcadia, și vor fi susţinute de către scenografi și butafori ai Teatrului Regina Maria, iar al treilea atelier, dedicat mânuirii păpuşilor, va avea loc în data de 16 martie, de la ora 14:00, la Sala Arcadia, și va fi susţinut de actorii Trupei Arcadia.

papuse2

Înscrierea la ateliere se face completând următorul formular online (formularul se va putea accesa de pe pagina de facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul creat special pentru acest concurs): https://goo.gl/YvS8TR, iar taxa de participare la un workshop este de 15 lei/persoană.

Participarea la ateliere nu este o condiție obligatorie pentru participarea la concurs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !