Insistă cu legea picnicului

20Comentarii
Silvaşul va fi amenajat pentru picnic
Silvaşul va fi amenajat pentru picnic
Deşi în Oradea nu este amenajat niciun loc pentru ieşiri în aer liber, Poliţia locală avertizează orădenii asupra regulilor pe care le impune legea picnicurilor.

Vor urma şi controale după o perioadă premergătoare, de informare şi conştientizare a populaţiei, spune Ioan Găluţ, director executiv al Poliţiei Locale. Conform acestuia, o adresă referitoare la aplicarea legii a fost trimisă Primăriei de Garda de Mediu, în cursul săptămânii trecute.

Strict în litera legii, orădenii nu ar avea voie să iasă la grătar nicăieri în perimetrul oraşului. Anii trecuţi acest lucru a fost posibil în locaţiile tardiţionale situate pe malurile Crişului. Acum, sub presiunea aplicării legii, executivul va trebui să ofere cetăţenilor un spaţiu de recreere. Adjunctul Direcţiei Tehnice, Emil Benţan spune că Silvaş este locul pe care Primăria îl va amenaja pentru picnic. „Trebuie loc pentru foc şi asta înseamnă neapărat trasă apă curentă în zonă. După lege, avem răgaz până în 2017 să amenajăm locuri de picnic”, zice Benţan.

Prevederi legale

Poliţia Locală reaminteşte cetăţenilor prevederile Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic. Conform art. 7 din Legea nr. 54 din 2012, persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic au următoarele obligaţii:
a) să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor;
b) să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
c) să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;
d) să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
e) să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective;
f) să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
g) să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop;
h) să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate;
i) să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă;
j) să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise;
k) să nu hrănească animalele sălbatice;
l) să nu îndepărteze, să nu rănească ori să nu distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit;
m) să nu posteze semne sau mesaje;
n) să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori;
o) să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate;
p) să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
q) să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.
Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 100 la 3.000 lei pentru persoane fizice.
Pe viitor, Poliţia Locală Oradea va continua acţiunile de notificare, respectiv de sancţionare a persoanelor care nu se vor conforma, transmite Municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Taguri: , ,


20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor