Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 350.000 de euro într-o săptămână

Reactualizat la:
3Comentarii
Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 350.000 de euro într-o săptămână
Potrivit datelor furnizate de ITM Bihor, Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 08 – 12 februarie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 354.363 euro, adică 1.559.200 de lei. Au fost depistate 122 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.041.200 de lei din care 720.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 380 de angajatori.

Evenimente

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 518.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 35 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectoratul teritorial de muncă Sibiu a dispus sistarea activității la locurile de muncă din două secții de producție ale unei societăți cu obiect de activitate injecția de mase plastice. Totodată, inspectorii de muncă sibieni au demarat investigațiile pentru a stabili exact condițiile în care 22 de angajați au fost intoxicați.

„Aplicăm legea în domeniul securității și sănătății în muncă, iar efortul nostru este să primeze întotdeauna sănătatea și siguranța lucrătorilor. Fiecare măsură are un rol și un scop bine determinat. La fel și fiecare sancțiune contravențională aplicată. Sfătuim angajatorii să pună pe locul al doilea profitul când e vorba de viața și sănătatea oamenilor angajați. Nici o diminuare a câștigului material nu poate justifica neglijența sau precaritatea legate de condițiile de muncă.”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor