Inspecţie tehnică la Tileagd

Inspecţie tehnică la Tileagd
TILEAGD - Sucursala Hidrocentrale Cluj împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, ai Direcţiei Apelor Crişuri şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor au ieşit pe teren, în vederea unei analize tehnice referitoare la golirea totală a derivaţiei Tileagd – Săcădat şi a Acumulării Tileagd.

Refăcut în 3 luni

Cu această ocazie au fost analizate actele de reglementare în domeniul siguranţei barajelor şi gospodăririi apelor, respectiv autorizaţia de funcţionare în siguranţă a acumularii, regulamentul de exploatare şi programul de reabilitare şi punerea în siguranţă a digurilor derivaţiei Tileagd – Săcădat. Au fost analizate atât lucrările executate cât şi cele în curs de execuţie.

„S-a constatat că lucrările de reabilitare propuse pentru derivaţia Tileagd – Săcădat şi a Acumulării Tileagd contribuie la exploatarea în siguranţă a amenajării Hidroenergetice Crişul Repede Aval”, declară Ioan Oprean, directorul DAC.

La final, cei prezenţi au semnat un proces verbal pe baza analizei tehnice făcute.

Programul de golire şi umplere propus de Hidroelectrica a fost aprobat de către DAC, cea care va monitoriza refacerea stocului de apă, ce trebuie realizat până în 3 noiembrie.

Barajul Tileagd, deţinut de Hidroelectrica S.A. a fost construit în anul 1988, pe o suprafaţă de 605 ha, fiind folosit pentru alimentare cu apă, irigaţii şi energie electrică.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !