Inspectorii sanitari veterinari, in targurile din judet

Inspectorii sanitari veterinari, in targurile din judet
Miei sacrificaţi în Oradea-Piața Ioșia și în Beiuș – Târgul de animale.

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat de curând amenzi în valoare de aproape 10.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate în urma controalelor efectuate privind respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor la producerea, depozitarea , transportul și valorificarea produselor alimentare, precum și respectarea normelor sanitare veterinare privind transportul animalelor vii.

„Printre principalele deficienţe constatate se numără transportul animalelor vii fără documente sanitare veterinare și cu mijloace auto neautorizate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neconcordanțe între documentele însoțitoare și situația reală în cazul transporturilor de produse alimentare de origine animală dar şi neîntreținerea corespunzătoare a spațiilor de producție”, a precizat Sorin Hodişan directorul DSVSA Bihor.

Medicii sanitari veterinari spun că aceste controale vor continua și în perioada imediat următoare.

 De Paşte

Târgurile de animale sau punctele volante de sacrificare a mieilor organizate de către administraţiile pieţelor sau târgurilor, cu aprobarea primăriilor şi avizul direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, vor fi supravegheate permanent de către medicii veterinari oficiali pe toată durata funcţionării acestora. Până la această dată s-a solicitat avizarea unor puncte temporare de sacrificare a mieilor în Oradea-Piața Ioșia și în Beiuș – Târgul de animale.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

În cazul în care cu ocazia controalelor sanitare veterinare se constată că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, în unităţile de procesare sau în unităţile de desfacere nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, medicii veterinari responsabili vor aplica măsura suspendării activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor şi vor aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !