Inspectorul Nicolae Avram, demis din funcţie

De Crina Dobocan
1Comentariu
Codruţa Maria Bogdan, delegată în fruntea ISJ Bihor până pe 31 august
Codruţa Maria Bogdan, delegată în fruntea ISJ Bihor până pe 31 august
Atribuţiile de inspector general au fost preluate de adjuncta Codruţa Maria Bogdan.


Nicolae Avram, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, a fost destituit, joi, din funcţie de către ministrul Educaţiei. Atribuţiile de inspector general au fost preluate, temporar, de adjuncta sa, UNPR-ista Codruţa Bogdan.

Schimbarea din funcţie a lui Avram era aşteptată, încă după cel de-al doilea concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general, când acesta nu a reuşit să obţină o notă de promovare la prima probă a concursului – de minimum 7, în timp ce contracandidatul său, profesorul Iulius Timar, a obţinut nota 7,7.

Sub conducerea lui Avram, asupra Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor au planat mai multe suspiciuni de fraudă şi de transferuri nejustificate, fapte care au trimis în judeţul nostru, în două rânduri, Corpul de Control al ministrului Educaţiei.
Ministrul Educaţiei a anunţat că, în aceeaşi zi cu demiterea lui Avram, a fost destituit şi inspectorul de la ISJ Prahova. În ambele judeţe, Corpul de Control al ministrului a descoperit nu mai puţin de 332 de cazuri de transfer nejustificat în clasa a IX-a. În ambele judeţe există suspiciuni de abuz în serviciu, iar Ministerul Educaţiei a anunţat că a sesizat şi organele de anchetă.

Potrivit ministrului Educaţiei, urmare a controlului derulat la începutul acestei săptămâni la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, din cele 236 de cereri de transfer în clasa a IX-a, 191 au fost aprobate, iar 124 dintre ele au fost făcute pe lângă metodologie. Aceasta pentru că elevii transferaţi au avut medii mai mici decât ale celor admişi în licee.

„Din cele 144 de aprobări transfer fără medie, 14 au fost justificate, iar șase cazuri au fost de gemeni. Aceste cazuri necesită aprobarea Ministerului, dar le putem considera, și Corpul de Control le consideră justificate. Douăzeci de cazuri în total, din cele 144 aprobate fără respectarea criteriului de medie, rămân deci fără justificare 124 de cazuri”, a explicat ministrul, precizând că membrii comisiei judeţene de transfer, prezidată de inspectorul şcolar general adjunct Kery Hajnal, au aprobat solicitări după criteriul de gemeni, fraţi născuţi în ani diferiţi.

Nouă accepţiune

„O situație specială la ISJ Bihor este că s-a găsit o nouă accepțiune a ideii de gemeni, au fost aprobate trei cazuri pe baza acestei motivații, «gemeni», la copii care erau născuți în ani diferiți. De asemenea, la Bihor, inspectorul general a fost demis din funcție pentru că am considerat că nu poate asigura un management conform așteptărilor și cercetarea disciplinară se derulează în continuare cu membrii comisiei de admitere, fiind sesizate în paralel organele de cercetare penală”, a afirmat Câmpeanu.

Astfel, printr-o dispoziţie, ministrul Educaţiei a anulat toate transferurile aprobate pe lângă lege şi a solicitat cercetarea disciplinară a membrilor comisiilor de admitere.

Inspectorul interimar Codruţa Maria Bogdan a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că-şi doreşte ca sesiunea de toamnă a bacalaureatului, mobilităţile personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi debutul noului an şcolar să se desfăşoare în bune condiţii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor