Instalare la Direcţia pentru Cultură Bihor

Instalarea oficiala a noului director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bihor, Ligia Mirisan, care a avut loc joi, la Prefectura, a adunat în sala mare a acestei institutii doar cinci dintre conducatorii institutiilor culturale.

Directorul Muzeului Tarii Crisurilor, Aurel Chiriac, directorul Casei de Cultura a Sindicatelor, Marius Cret, directorul interimar al Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai”, Mircea Popa, directorul Scolii de Arte „Francisc Hubic”, Marian Boboia, si directorul Filarmonicii de Stat din Oradea, Sarkadi Zsolt, au fost cei care au tinut sa participe la acest moment important pentru institutia care coordoneaza activitatea culturala în judetul Bihor.

Desi s-a instalat la Oradea de numai câteva zile, noul director si-a anuntat prioritatile imediate. Cea mai importanta dintre acestea ar fi DJCCPCN într-un nou sediu. Celelalte obiective vizeaza în primul rând educatia si resuscitarea culturii în zonele rurale.

Craciun Parasca, cel care a asigurat interimatul la conducerea Directiei si care a facut si prezentarile de rigoare, a tinut sa-l asigure pe noul director de sustinerea sa, cu atât mai mult cu cât gestionarea problemelor culturale bihorene va necesita o munca în echipa.

Laura Voicu

Taguri: