Instantanee de la înălţime

3Comentarii
Instantanee de la înălţime
Ovidiu Pop, directorul agenţiei de publicitate Duran’s, a organizat o nouă expoziţie în cadrul proiectului „Oradea văzută de sus”.

În această expoziţie, artistul fotograf a prezentat, de sus, clădirile Universităţii din Oradea. Vernisajul expoziţiei „Universitatea văzută de sus” a avut loc joi, în holul Bibliotecii noi a Universităţii.

Cele 67 de imagini expuse au fost realizate, în cele patru anotimpuri, în perioada 2005 – 2011.

„Am realizat aceste imagini în timpul mai multor zboruri cu avionul deasupra oraşului. În călătoria mea, am fost însoţit de pilotul Virgil Lupaş. Am surprins, în premieră, Universitatea din Oradea cu toate facultăţile ei, baza didactică de lângă Hotelul Continental – „Expo Flora” şi staţiunea pomicolă. Toate imaginile au fost făcute în aer. Fotografiatul din avion nu este neapărat o artă, ci o provocare, căreia i-am spus da”, a mărturist artistul fotograf. Acesta a spus că pregăteşte o altă expoziţie din colecţia „Oradea văzută de sus”, care va fi instalată, în perioada următoare, pe holurile Primăriei din Oradea.

Sport şi artă

Lucrările artistului fotograf au fost prezentate de profesorul Iacob Hanţiu, prorectorul Universităţii din Oradea.
„Nu am crezut că Ovidiu Pop se poate uita de sus la noi. Ştiam că Ovidiu poate fi aerian, figurat vorbind. Şi a fost aerian de mai multe ori”, şi-a început, glumind, discursul prorectorul Hanţiu.

„Ovidiu Pop a fost student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii din Oradea. După ce a absolvit facultatea, a rămas un colaborator al UO. Între sport şi artă există o legătură. Făcând meserie din această activitate, Ovidiu a dovedit că are calităţi de artist. De fotografie s-a ocupat încă din timpul facultăţii. În fotografiile sale, Ovidiu Pop surprinde clădiri şi peisaje din Oradea şi din judeţ.  Imaginile sale au o calitate deosebită. Pe lângă calitatea excepţională, Ovidiu a reuşit să scoată în evidenţă personalitatea fiecărei clădiri”, a mai adăugat prorectorul Iacob Hanţiu.

Expoziţia „Universitatea văzută de sus” va rămâne la dispoziţia publicului orădean timp de trei săptămâni.

C.D.

 

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor