Instruire pentru agentii economici

Agentii economici care au nevoie de consiliere sau care doresc sã punã în aplicare proiecte si sã participe la programe de finantare, se pot adresa Centrului Teritorial de Instruire, Consultantã si Instruire pentru IMM-uri, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bihor.

“Pentru 2006 avem în vedere derularea a aproximativ 26 de programe de finantare, cu un buget dublu fatã de cel de anul trecut, în jur de 2.500 miliarde ROL”, a subliniat Rãzvan Mihalca, consilier la CTICIIMM.

Obiective

Conform acestuia, printre obiectivele centrului se numãrã simplificarea relatiilor întreprinzãtorilor cu administratia localã si centralã si facilitarea accesului IMM-urilor la serviciile publice si la activele apartinând regiilor autonome, societãtilor/companiilor cu capital majoritar de stat. “Am dori ca accesul la aceste active sã fie liber si IMM-urilor, nu doar întreprinderilor mari”, a spus Rãzvan Mihalca.

În scopul pregãtirii IMM-urilor pentru a face fatã concurentei specifice pietei UE, centrul va disemina anumite informatii generale si specializate cu privire la Uniunea Europeanã.

Pentru a avea acces la programele derulate prin CTICIIMM, agentii economici trebuie sã corespundã anumitor criterii de eligibilitate. “Sã nu aibã datorii la bugetul asigurãrilor sociale, la bugetul de stat, la bugetul asigurãrilor de somaj; sã nu fie în stare de faliment si sã aibã taxele si impozitele plãtite”, a exemplificat Rãzvan Mihalca.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !