Instruire pentru dascăli

Specialistii din domeniul educatiei speciale din Bihor au participat în perioada 2-5 mai la mai multe activitati organizate în cadrul unor ateliere de lucru, sustinute la Scoala Speciala nr. 1.

Aceste ateliere au facut parte din proiectul belgiano-român PARI-MEDITA, initiat de catre Fundatia Belgiana VZW Oradea si desfasurat în colaborare cu Casa Corpului Didactic si Fundatia Albin. Coordonatorul proiectului e Frank Van den Eynden, iar echipa pe care o conduce îsi desfasoara activitatea la Institutul Zevenbergen din Belgia.

Acest tip de activitati se desfasoara în Oradea de zece ani, interesul pentru ele crescând mereu în rândul specialistilor români. Din acest motiv, întâlnirile anuale au loc în fiecare primavara si toamna, începând cu anul 2001 si invitati sa participe sunt atât reprezentanti ai gradinitelor cu grupe speciale 20 si 54, dar si cei ai scolilor speciale, educatori, profesori sau psihopedagogi.


Atelierele organizate la aceasta întâlnire au tratat terapia prin muzica, managementul conflictelor, utilizarea înregistrarilor video în cazul copiilor cu probleme de comportament, consilierea parintilor care au copii cu probleme speciale, tehnici de comunicare nonverbala, organizându-se si o sesiune de studii de caz. Atelierele au fost organizate de catre Anna Pabst, Herman Vanarwegen si Frank Van den Eynden.

Noutatea adusa de activitatile legate de meloterapie a constat în faptul ca participantii au adus mai multe obiecte, aparent inutilizabile în acest domeniu, din care însa au putut sa construiasca adevarate instrumente muzicale. Un alt atelier foarte apreciat de participanti a fost cel de management al conflictelor, deoarece specialistii prezenti si-au manifestat interesul pentru acest subiect, dorind sa învete mai bine cum sa medieze un conflict, întelegând ca acest lucru poate fi mai important decât evitarea acestuia.

Denise Strete
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !