Instruiţi şi verificaţi online

1Comentariu
Instruiţi şi verificaţi online
ORADEA – Inspectoratul General al Poliţiei Române a lansat vineri la nivel naţional şi local un nou sistem de învăţământ la distanţă, „Sistemul Informatic eLearning”. Poliţiştii vor fi perfecţionaţi şi evaluaţi de la distanţă, prin sisteme video-informatice.

Sistemul a fost inaugurat de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul principal Dan-Valentin Fătuloiu, prin intermediul unei video-conferinţe la care au fost conectate inspectoratele de Poliţie din fiecare judeţ.

Rapid şi eficient
„Este deosebit de important să putem realiza o evaluare obiectivă, rapidă şi transparentă a poliţiştilor. Platforma informatică inaugurată astăzi reprezintă un instrument eficient, care va permite evaluarea angajaţilor după tehnici complexe, asigurând o măsurare obiectivă şi relevantă a cunoştinţelor lor. Implementarea acestui sistem reprezintă o altă formă de materializare a dezvoltării parteneriatelor de tipul public – privat, politică pe care Poliţia Română o promovează cu consecvenţă, în contextul amplului proces de reformă şi modernizare”, a apreciat chestorul principal Dan-Valentin Fătuloiu.

Practic, prin acest sistem informatic poliţiştii vor participa la cursuri şi vor da examen prin intermediul calculatoarelor legate în reţea, fără să fie nevoiţi să se deplaseze din oraşele de reşedinţă. Implementarea noului sistem informatic destinat perfecţionării asistate de calculator a poliţiştilor s-a finalizat în luna octombrie a acestui an, iar în faza iniţială, de avantajele acestei tehnologii vor beneficia 10.000 de poliţişti.

Până la Poliţia rurală
„Sistemul lansat azi de la nivelul unităţii centrale are ca obiectiv instruirea poliţiştilor într-o formă nouă, care evită deplasările pe distanţe mari şi convocările numeroase. Sperăm ca acest sistem să se extindă până la posturile comunale, până la sfârşitul anului 2008. La IPJ Bihor sunt nouă calculatoare legate în reţea şi vor fi folosite pentru instruire în această locaţie. Mulţi poliţişti pot accesa acest program şi din biroul lor. În perspectivă, la această reţea vor fi legate mii de calculatoare. Este o investiţie realizată cu fonduri europene”, precizează comisarul-şef Cantemir Ursuţa, adjunct al şefului IPJ Bihor.

Valoarea investiţiei se ridică, până în prezent, la aproximativ 900.000 euro. Poliţia Română este prima dintre instituţiile similare din Sud-Estul Europei care a introdus sistemul informatic de pregătire a personalului şi, totodată, printre puţinele structuri din Europa care folosesc platforme de acest tip.

Printre avantajele noului sistem, chestorul Fătuloiu a enumerat: posibilitatea de instruire accelerată a unui număr mare de poliţişti, o pregătire de calitate şi în timp scurt, cursantul are posibilitatea de a studia de la distanţă, în ritmul propriu, permite reducerea deplasărilor asociate instruirii, generând şi avantaje economice.
În cadrul evenimentului de vineri, aplicaţia eLearning a fost testată prin evaluarea simultană a 50 de agenţi din structurile de ordine publică, rezultatele obţinute fiind monitorizate în timp real.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor