Insuficienţa cardiacă

ORADEA – În ultima perioadă, o afecţiune tot mai frecvent întâlnită printre bihoreni este insuficienţa cardiacă. Din cauza condiţiilor de viaţă stresante, a modului de alimentaţie necorespunzător, dar şi a alternanţelor mari de temperatură, numărul celor care sunt nevoiţi să consulte medicul cardiolog a crescut în mod îngrijorător.

„Insuficienţa cardiacă reprezintă imposibilitatea inimii de a se adapta nevoilor corpului. Aceasta apare atunci când muşchiul inimii nu mai pompează cantitatea de sânge necesară organismului”, afirmă prof. dr. Aurel Lazăr, medic specialist cardiolog. Insuficienţa cardiacă se stabilieşte în funcţie de patru parametri: presarcină, postsarcină, contractilitate şi frecvenţă cardiacă. „Presarcina este rezistenţa care se pune în faţa inimii atunci când se contractă muşchiul inimii.

Postsarcina e tensiunea ce se dezvoltă în inimă când se întoarce sângele înapoi. Contractilitatea se referă la forţa de contracţie a inimii, iar frecvenţa la durata bătăilor inimii”, conchide dr. Lazăr. Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate în cazul bolnavilor ce suferă de insuficienţă cardiacă, dr. Lazăr recomandă un regim alimentar strict, fără sare sau grăsimi animale, cât şi evitarea fumatului.

Medicamentele recomandate sunt cardiotonicele şi enzimele de conversie, care produc vasodilataţia. Netratarea corespunzătoare a insuficienţei cardiace poate duce la accidente vasculare cerebrale, infarcte miocardice şi, în cel mai rău caz, la deces.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase