Întâlnire de suflet la Şcoala „Nicolae Bălcescu”

De Crina Dobocan
Întâlnire de suflet la Şcoala „Nicolae Bălcescu”
Profesorii pensionari ai unităţii de învăţământ s-au întâlnit cu actualii dascăli.

Este deja o tradiţie ca, la început de martie, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” să dedice o zi dascălilor pensionaţi. Săptămâna trecută, actualele cadre didactice şi-au invitat foştii colegi la o întâlnire de suflet.

Într-un ambient plăcut, într-o sală de clasă frumos amenajată, la o masă bogată, pregătită cu drag de colegele pensionare, dascălii au rememorat clipe plăcute trăite alături de elevi şi profesori. Nu au fost uitaţi nici cei care au trecut la viaţa veşnică.

Savurând sarmalele cu păsat pregătite de prof. Vetuţa Crişan, plăcintele, specialitatea prof. Vetuţa Mortam, dulciurile Nataliei Hana şi încheind cu tortul festiv al prof. Viorica Vicaş, poveştile de viaţă au devenit mai interesante.

dascali-1

Amintirile depănate cu mult drag de colege, unele pensionate din 1988, au fost urmărite cu interes de actualii profesori tineri, care povestesc cu dragoste despre noile generaţii de copii.

„Din vorbă în vorbă, ne-am adus aminte de prima întâlnire din 1994. Nici nu am realizat cum au trecut 24 de ani din viaţa noastră”, a mărturisit prof. Stela Tăut, sufletul întâlnirii.

La final, dascălii şi-au dăruit mărţişoare şi şi-au făcut urări de bine şi sănătate, dar nu înainte de a stabili următoarea întâlnire, care va avea o semnificaţie deosebită: un sfert de secol de colegialitate, admiraţie şi apreciere pentru cei care cu dragoste şi responsabilitate au pregătit generaţii de elevi.

dascali-20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !