Întâlnirea persoanelor consacrate

Socializare între persoane consacrate
Socializare între persoane consacrate - © Foto: Eugen Ivuț
Ziua Persoanelor Consacrate se sărbătoreşte an de an la Oradea la una din Episcopiile Greco-Catolică sau Romano-Catolică.

Anul acesta, de Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, a avut loc la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, şi Excelenţa Sa Lászlo Böcskei, episcopul romano-catolic, alături de un sobor de preoţi, la care au participat persoanele consacrate de pe întreg cuprinsul celor două episcopii.

Cuvântul de învăţătură a fost transmis de Virgil Bercea, care a evidenţiat trei cuvinte: aşteptarea, dăruirea şi lumina. De asemenea, acesta a subliniat şi misiunea persoanelor consacrate: „Cât de mult dăruiesc persoanele consacrate tuturor – ele oferă lumină, fiind o binecuvântare pentru noi, disponibile să ofere oricând, orice”.

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc şi reînnoirea voturilor persoanelor consacrate. Evenimentul a continuat cu o agapă, urmată de un program de socializare pentru persoanele consacrate, întâlnirea dovedindu-se a fi un mijloc de a aprofunda propria chemare, dar şi de a experimenta comuniunea dintre persoanele consacrate.

Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate a fost instituită de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 2 februarie 1997. Iar Sfântul Părinte Papa Francisc, deseori subliniind în discursurile sale identitatea şi misiunea persoanelor consacrate, a decretat un An dedicat Vieţii Consacrate, care s-a desfăşurat în perioada 30 noiembrie 2014 – 2 februarie 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !