Ţintarul fiscal pe anul 2008

Ţintarul fiscal pe anul 2008
ORADEA - În vâltoarea de zi cu zi, uităm uneori date importante, pentru care suportăm consecinţele. Plata impozitului pe autoturism sau pe locuinţă, depunerea unor declaraţii pentru anumite câştiguri realizate din activităţi independente sau chirii, ne face să băgăm mai adânc mâna în buzunar, atunci când uităm de ele. Calendarul oblig. 2008

Calendarul taxelor şi impozitelor vine în sprijinul contribuabililor prin evidenţierea datelor mai importante ale anului 2008.

Taxe locale

Primăriile percep taxe pentru toţi proprietarii de locuinţe şi terenuri intravilane sau extravilane. De asemenea, şi posesorii de autovehicule, rulote, bărci cu motor ori fără motor sau de locuri de parcare şi garaje plătesc taxe locale. Vestea bună este că aceste impozite nu se vor majora în acest an. Plata taxelor locale se poate face fără majorări, în două tranşe, până la 31 martie, respectiv 30 septembrie. Însă, cei care achită până la 31 martie toată suma datorată pentru anul 2008 vor beneficia de o reducere care depinde de la localitate la localitate.

Ativităţi independente

Românii care obţin venituri din activităţi independente impuse pe bază de normă de venit – notari, avocaţi, evaluatori, artişti etc. – au obligaţia să depună declaraţiile privind veniturile realizate până la 15 mai. Însă, cei care opteză pentru determinarea venitului net în sistem real trebuie să anunţe acest lucru la Administraţia Financiară unde sunt arondaţi până la 31 ianuarie. Aceeaşi procedură trebuie urmată şi de persoanele care obţin bani din drepturi de proprietate intelectuală, precum şi de cei care care cultivă şi vând flori, legume, ciuperci şi de către fermierii care obţin venituri din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole sau din alte activităţi similare celor considerate activităţi agricole. Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente cu excepţia impozitului pe venituri din arendare şi a veniturilor din activităţi agricole trebuie să realizeze plăţile la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie şi 15 decembrie. Persoanele care realizează venituri din activităţi agricole trebuie să achite impozitul în două tranşe, respectiv 1 septembrie şi 15 noiembrie. Proprietarii care închiriază locuinţe, terenuri, spaţii comerciale şi industriale trebuie să meargă la secţiile financiare unde sunt arondaţi şi să depună declaraţiile privind veniturile realizate până la 15 mai.

Toate datele din calendarul fiscal sunt foarte importante. „Fiecare dată din calendarul fiscal pe 2008 are importanţa ei pentru cel căruia i se adresează. Nu se poate spune că o dată este mai puţin importantă decât alta”, a declarat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor bihorene.

Mulţi orădeni s-au înghesuit să-şi plătească taxele locale încă din primele zile ale lui 2008

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !