Integrare cu suspiciuni

Integrare cu suspiciuni
Deva – Mai mult de jumătate dintre români se aşteaptă la o scădere a nivelului de trai în primul an de la aderarea la UE. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de o companie de sondare a opiniei publice. Devenii văd acest aspect în mod diferit.

Foarte încrezători cu un an înainte de a intra în Europa, românii încep să-şi piardă din optimism odată cu aderarea oficială. Potrivit unui studiu realizat de o companie de sondare a opiniei publice, în acest an mai mult de jumătate dintre români se aşteaptă la o scădere a nivelului de trai în primul an de aderare.

La Deva unii cetăţeni aruncă vina pentru pierderea încrederii în Europa, pe toţi politicienii care nu ştiu să susţină ridicat moralul oamenilor şi care îşi pierd vremea inutil cu conflicte personale.

„Politicienii n-au cuvânt, caracter şi nici morală. Din cauza lor oamenii au început să-şi piardă încrederea că o vor duce mai bine începând cu 2007. Ei se ceartă pe averi şi nu-şi dau seama că ne-am integrat cu oameni care încă mor de foame. Nu fac nimic pentru ţară, ci numai pentru vilele şi maşinile lor. Şi eu mi-am pierdut încrederea că o vom duce mai bine odată cu integrarea. Am avut încredere în preşedinte, dar văd că acum are un comportament de mahala”, afirmă Maria Ionescu.

Alţi deveni au fost sceptici de la început şi nu sunt surprinşi de faptul că românii îşi pierd încrederea atât de repede.

„Eu nu am fost niciodată optimist în ceea ce priveşte integrarea, nu văd de ce aş fi acum. De la preşedinte şi până la primul ministru sunt numai grupuri de interese. Eu nu mă bucur că România a aderat la UE”, spune Claudiu Stoia.

În sondaj se arată că 57,7% dintre români preferă un loc demuncă în UE sub calificarea pe care o au în prezent, iar 55,7% acceptă un salariu mai mic decât al altor angajaţi din ţara respectivă care sunt pe aceeaşi poziţie.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !