Integrarea IMM-urilor în UE

Anca Dodescu
Anca Dodescu
ORADEA - Eveniment deosebit pentru Universitatea Oradea. Aula Magna a găzduit vineri, 14 noiembrie 2008, conferinţa de prezentare şi evaluare a proiectului „Sprijinirea integrării IMM-urilor cu activitate de export – import din judeţul Bihor în cadrul pieţei unice europene prin dezvoltarea unor servicii de afaceri transfrontaliere”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice. VIDEO  

Valoarea totală a proiectului, finanţat prin Programul România – Ungaria, PHARE CBC 2005, intitulat „Împreună spre un viitor european”, este de 159.000 de euro. Perioada de derulare a proiectlui este 1.09.2007 – 30.11.2008.

Scop şi rezultate

„Scopul acestei conferinţe este de a face cunoscute şi de facilita colaborarea şi cooperarea transfrontalieră româno-maghiară pentru viitor, precum şi de a prezenta activităţile şi rezultatele proiectului”, a declarat Anca Dodescu, managerul de proiect.

Evenimentul se desfăşoară pe parcusul a două zile cu participarea tuturor părţilor implicate direct sau indirect. „Acest proiect s-a desfăşurat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, având ca parteneri Universitatea din Debreţin, Consiliul Local al IMM Oradea, respectiv Camera de Comerţ din Debreţin, Fundaţia Euroregiunii Hajdu Bihar. Grupul ţină a fost format din 70 de IMM-uri din regiunea transfrontalieră, 50 din Bihor şi 20 din Hajdu Bihar”, a precizat managerul de proiect.

Înfiinţarea Centrului de Servicii pentru Afaceri Transfrontaliere în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii orădene este un alt rod al proiectului. De asemenea, a fost realizată o pagină de web de prezentare a proiectului şi de promovare a Centrului de Servicii pentru Afaceri Tranfrontaliere: www.csat.ro şi Ghidul integrării IMM-urilor pe piaţa unică europeană.

„Ne bucurăm să fim azi împreună la evaluarea rezultatelor proiectului şi să deschidem căi noi unor viitoare cooperări transfrontaliere”, a specificat Anca Dodescu.

Dan Birta

Taguri: ,