Integrarea, mai… târziu

Integrarea, mai… târziu
REŞIŢA – De-a lungul timpului au fost o serie de momente cheie care au influenţat pozitiv sau negativ evoluţia lumii şi implicit a României. Data de 1 Ianuarie 2007, este considerată de mulţi, ca fiind un moment cheie în istoria ţării noastre.

Este momentul aderării la Uniunea Europoeană. Întrebarea care stă pe buzele multora se referă la această aderare, dar şi la procesul de integrare. Aşadar, la 1 ianuarie România şi Bulgaria au aderat la UE.

Până la această dată, cele două au avut statut de ţări în curs de aderare la UE, după care au devenit state membre UE. Ziua de 1 ianuarie 2007, stabilită în calendarul aderării ca dată posibilă a obţinerii statutului de ţară membră cu drepturi depline de către România, a devenit realitate, în timp ce procesul de integrare va continua pe parcursul mai multor ani şi nu se va sfârşi până nu ne vom alinia la toate standardele europene, inclusiv adoptarea monedei unice.

După aderare, România trebuie să continue eforturile depuse şi să îndeplinească unele condiţii impuse de Uniunea Europeană până se va integra, dar va avea şi avantaje de membru: participare la procesul decizional la nivelul Uniunii şi influenţarea acestuia, uniformizarea nivelului de dezvoltare a diverselor regiuni ale României, prin accesul la sume importante din fondurile comunitare, etc.

Tot în 2007, România va primi prima notificare fiscală în calitate de membru şi va avea parte de primul program de convergenţă care va include: supravegherea bugetară, notificarea statisticilor bugetare, etc. Procesul parcurs de România a fost unul dificil, dar cel puţin sigur. Anul acesta s-a împlinit în cele din urmă un vis, pe care mulţi îl credeau irealizabil.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !