Integrarea printre tineri

Integrarea printre tineri
Deva – Tinerii români manifestă o deschidere tot mai puternică spre lumea europeană, lucru sesizabil atât la nivelul conştiinţei acestora, prin importanţa acordată procesului de integrare, cât şi la nivelul stilurilor de viaţă pe care ei le adoptă.

Se poate spune că atitudinea tinerilor faţă de integrarea României este una pozitivă. Într-un studiu efectuat în 2006 de Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor pentru a vedea starea de spirit a tinerilor odată cu integrarea europeană, reiese că adepţii acestui proces sunt majoritari, 80% faţă de cei 20% care au o atitudine neutră sau anti-integrare ori care consideră că prioritatea numărul unu a României o constituie reîntregirea teritorială.

La Deva, tinerii se împart în două categorii: unii văd inutilă integrarea, iar alţii afirmă că de acum încolo tinerii se vor bucura de avantaje.

„Cred că integrarea europeană va aduce multe dezavantaje şi era mai bine dacă ţara noastră nu se integra. Aici, la şcoală nu ni s-a explicat prea mult ce înseamnă integrarea europeană, noroc că am făcut în clasele V-VIII o materie opţională numită Integrare Europeană”, Andra Tănasă, elevă a Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi”.

Alţii sunt mult mai optimişti, iar unii mai pragmatici. „Odată cu integrarea vom avea posibilitatea să avem schimburi de experienţă şi astfel vom avea posibilitatea să vedem cum se face şcoală în Europa”, afirmă Cosmina Mieluţ, elevă a aceluiaşi liceu.

„Cred că acum se va schimba nivelul de trai. Odată cu integrarea vor creşte atât salariile cât şi alocaţiile elevilor”, spune şi Andreea Moldovan. În concluzie, tinerii privesc integrarea României ca fiind un lucru bun şi investesc speranţă în procesul care tocmai a început.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !