Interdicţie pentru presă

1Comentariu
Interdicţie pentru presă
DEVA – Evaluarea activităţii directorului Teatrului Municipal Deva, Nicodim Ungureanu, derulată ieri, 8 mai 2008, la Primăria Deva, a fost făcută cu uşile închise pentru reprezentanţii presei hunedorene.

Viceprimarul Devei, Florin Oancea, a motivat refuzul său de a primi, la acţiunea de evaluare, presa şi reprezentaţii Sindicatului Thalia al teatrului din Deva, prin faptul că „aşa s-au înţeles membrii Comisie de evaluare”. Controversata evaluare a mai fost amânată o dată pe motiv că directorul N. Ungureanu nu a prezentat documente relevante vizavi de activitatea sa din perioada anului scurs de când a fost angajat. Ziariştii nu se aşteptau să le fie interzisă asistarea la evaluare, mai ales că la alte evaluări ale directorilor de la teatru, comisiile de evaluare nu au luat o astfel de măsură.

 

Ungureanu, ferit de ochii presei

Refuzul de a primi presa la evaluarea directorului Teatrului Municipal Deva a stârnit nemulţumiri. Atunci, viceprimarul Florin Oancea i s-a adus aminte că vizavi de atitudinea directorului Nicodim Ungureanu au fost depuse multe reclamaţii fiind învinuit că jigneşte angajaţii şi are o atitudine comportamentală incalificabilă faţă de aceştia dar şi faţă de reprezentanţii presei hunedorene. Pentru faptul că Ungureanu le vorbeşte urât salariaţilor din teatru, îi persecută şi creează o stare generală proastă în instituţie, pe parcursul anului care a trecut, mai multe persoane au ajuns la pământ cu sănătatea. S-au semnalat momente în care unii angajaţi au leşinat în faţa sa, nesuportând modul în care erau insultaţi, au fost nevoiţi să intre în concedii medicale şi chiar să-l acţioneze în judecată pe director.

 

Starea de conflict în teatrul devean este permanentă iar atitudinea directorului este cunoscută şi de presă. Pentru faptul că doi jurnalişti au fost îmbrânciţi, pe scările instituţiei, de Ungureanu, anul trecut a avut loc o grevă a jurnaliştilor. Petiţia prezentată atunci Consiliului Local Deva, semnată de 50 de participanţi la grevă, nu a primit, nici în prezent, după şase luni, un răspuns. F. Oancea spunea, ieri, că nu ştie despre ce este vorba dar se va interesa! Cu dosare în penal, cu un comportament blamat de actorii deveni, de personalul administrativ al teatrului, cu realizări contestate, cu cheltuieli enorme fără suficiente realizări de spectacole, cu o renovare a clădirii teatrului care stagnează, directorul Nicodim Ungureanu, ferit de ochii presei, a fost evaluat cu rezultat de “trecere a clasei”. Şi asta chiar dacă Comisiei de evaluare i s-a adus la cunoştinţă, de către Sindicatul Thalia, că în Teatrul Municipal Deva se fac ilegalităţi şi directorul a prezentat la evaluare date false.

 

Membrii Sindicatului Thalia al Teatrului Municipal Deva au depus notificări, întărite de documentaţie, la forurile abilitate, în procesul declanşării de proteste, conform Legii Conflictelor de Muncă. Decizia a fost luată în urma nesatisfacerii revendicărilor asupra Contractului Colectiv de Muncă al Instituţiei.

 


Sanda Bocaniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor