Interdicţii în târguri

Interdicţii în târguri
Deva – Vânzarea cărnii de porc din gospodăriile agricultorilor care deţin cel mult trei animale va fi interzisă în perioada sărbătorilor de iarnă, produsele fiind destinate doar consumului propriu, potrivit ANSVSA.

Crescătoriile de porci sunt de acum diferenţiate în trei categorii, în funcţie de numărul animalelor, respectiv exploataţii nonprofesionale (gospodării), cu până la 3 porci, microferme – cel mult 20 şi exploataţii profesionale – peste 20 de porcine.

„Porcii proveniţi din exploataţii nonprofesionale pot fi tăiaţi în mod tradiţional, sub supraveghere sanitară veterinară şi cu efectuarea examenului trichineloscopic. Carnea provenită de la porcii crescuţi în sisteme nonprofesionale poate fi utilizată numai pentru consum familial, în exploataţia de origine”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Carnea porcinelor crescute în microferme va putea fi vândută exclusiv în judeţul respectiv, în timp ce exploataţiile profesionale au dreptul să comercializeze produsele pe piaţa naţională. Proprietarii fermelor comerciale autorizate pot vinde carnea la nivel naţional, prin unităţi autorizate sanitar veterinar, şi trebuie să sacrifice porcinele în abatoare autorizate.

„În judeţ se pot cumpăra porci pentru sacrificarea de sărbători doar din opt târguri autorizate. La această dată este suspendată activitatea târgurilor de animale din Bejan, Cristur şi Băcia, acestea fiind amplasate în zone de carantină pentru pesta porcină. În celelalte târguri se practică comercializarea animalelor cu excepţia speciilor de pasăre şi porc”, a declarat Marius Lăzărescu, directorul DSVSA Hunedoara.

Clara Pâs



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase