Interes crescut pentru inchirierea plajelor

Interes crescut pentru inchirierea plajelor
Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a vândut, în primele 10 zile ale lunii februarie, 73 de caiete de sarcini pentru licitaţia publică privind închirierea plajelor. Interesul agenţilor economici s-a orientat către sectoarele din sudul litoralului, în zona staţiunilor Olimp, Neptun, Jupiter şi Venus.

Potrivit purtătorului de cuvînt al DADL, Cătălin Anton, caietele de sarcini pentru cele 25 de sectoare de plaje pot fi procurate de la sediul Direcţiei, la un preţ de 50,99 lei.

Ofertele pentru licitaţie se vor depune la secretariatul DADL, în fiecare zi, între orele 08.00 şi 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Data limită de depunere a ofertelor este 20 februarie. Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, în data de 21 februarie pentru sectoarele de plajă Năvodari, Mamaia, Cordon Eforie Nord – Eforie Sud şi Eforie Sud, o zi mai târziu pentru sectoarele de plajă Olimp, Neptun, Jupiter şi Cap Aurora şi în data de 23 februarie pentru sectoarele de plajă Venus şi Cordon Venus – Saturn.

Agenţii economici care vor câştiga sectoare de plaja au posibilitatea să le administreze pe o perioadă de 10 ani. Aceştia vor avea obligaţia de a pune la dispoziţie o suprafaţă de plajă necesară organizării şi desfăşurării serviciului public de salvare acvatică – SALVAMAR, şi a posturilor de prim ajutor, conform prevederilor actelor normative care le reglementează.

Totodată, operatorul de plajă are obligaţia de a asigura dotarea minimă a plajei în termen de patru luni de la data semnării contractului, dar nu mai târziu de 1 mai 2007, pentru primul an de activitate. În caz contrar, acesta riscă rezilierea de drept a contractului, fără îndeplinirea altor formalităţi şi fără intervenţia instanţei judecătoreşti şi cu obligarea la plată de despăgubiri, constând în executarea garanţiei de bună execuţie.

De asemenea, agentul economic care închiriază plaja este obligat să realizeze planul de investiţii, constând în utililaje specializate pentru întreţinerea şi igienizarea plajelor, dotări igienico-sanitare (grupuri sanitare, duşuri, module pentru colectarea selectivă a deşeurilor, cabine pentru schimbat vestimentaţia), infrastructură pentru agrementul nautic.

În plus, operatorul de plajă este obligat să respecte schema amplasării pe plajă a dotărilor specifice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !