Interes pentru chirurgia orădeană de top

1Comentariu
Interes pentru chirurgia orădeană de top
În jur de 200 de medici de familie au luat parte joi la amiază la un simpozion de informare despre tehnicile de ultimă oră prin care se realizează o suită de intervenţii chirurgicale la Spitalul Pelican din Oradea.

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a transmis, prin directorul Marius Pârcioagă, prezent la eveniment că spitalul de pe str. Cornel Coposu nr. 2 este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Transilvania şi că, prin intervenţiile chirurgicale efectuate aici este un deschizător de drumuri ăb medicina orădeană.

Constructiv

Varga Gheorghe, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, a declarat că iniţiativa colegilor de la acest spital de a organiza o astfel de manifestare este binevenită fiindcă se urmăreşte de fapt calitatea serviciilor medicale.

Viceprimarul Gheorghe Carp, a declarat că se află la eveniment în calitate de medic, că “e surprinzător de plăcut să vezi că la Oradea se fac lucruri care nu s-au mai făcut până acum”, se bucură că Spitalul Pelican organizează astfel de întâlniri cu medicii de familie, pe care se bazează şi Municipalitatea, prin înfiinţarea de centre de permanenţă. Viceprimarul a spus că doreşte reciprocitate: “Spitalul de pe str. Coposu reprezintă o concurenţă constructivă pentru spitalele Primăriei, iar acestea urmează să devină în doi ani concurenţă constructivă pentru Pelican”, a spus dr. Carp, care a anunţat că doreşte să se pună de acord cu şefii spitalului de pe str. Coposu, vizavi de doctorii care părăsesc spitalele de stat pentru a lucra la spitalul de pe str. C. Coposu.

Informaţii utile pentru pacienţi şi medici

Pe parcursul a aproape patru ore, opt medici de diferite specialităţi de tip chirurgical de la Spitalul Pelican au oferit medicilor de familie informaţii utile lor şi mai ales pacienţilor lor. Cei opt doctori au prezentat fiecare, pe specialitatea lui, tehnicile chirurgicale pe care le folosesc şi care sunt minim invazive,nedureroase, cu cicatrici minuscule, recuperare postoperatorie rapidă şi posibilitatea ca pacientul să îşi reia viaţa obişnuită în timp extrem de scurt.

În plus, medicii de la Pelican au anunţat noi intervenţii chirurgicale, care până acum nu s-au efectuat decât în unele centre mari din ţară, urmează să se efectueze aici din acest an. Este cazul şi retinopatiei diabetice, care va putea fi rezolvată din martie la acest spital.

Multiple

Alte teme de interes pentru medicii de familie şi pacienţi au fost legate de periatrita scapulohumerală, chirurgia transombilicală fără cicatrice, incontinenţa urinară, alternative chirurgicale moderne în terapia prolapsului genital, chirurgia cataractei, tratamentul neuroendoscopic în hernia de disc lombară, rezolvarea hepatitelor cronice,  importanţa laserului ND: Yag în practica medicală, intervenţii chirurgicale cu radiofrecvenţă în sfera ORL.

Expunerea domeniilor chirurgicale în faţa medicilor de familie s-a derulat în mod interactiv, organizatorii provocând auditoriul la discuţii şi întrebări.

O.Ş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor