Interes scăzut pentru analize

Interes scăzut pentru analize
ORADEA – Bihorenii nu sunt interesaţi de analizele pe care şi le pot face gratuit. Aceasta este concluzia conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate acum, la sfârşit de an.

„Deşi într-o perioadă credeam că interesul bihorenilor a crescut pentru programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, am observat că spre finele anului entuziasmul de a-şi efectua analizele gratuit a scăzut”, a declarat ec. Simona Ardelean, şefa CAS Bihor. În ciuda faptului că multe persoane se plâng că nu le-a ajuns plicul cu taloanele acasă, deşi sunt născute în lunile din a doua jumătate a anului, din cele peste 10.000 de scrisori care au ajuns înapoi la CAS Bihor, în două tranşe, doar 264 au ajuns în posesia persoanelor de drept. În cazul persoanelor care nu au primit scrisoarea acasă, dar nici nu se află la sediul CAS, se depune o cerere prin care se informează acest lucru. Până acum, doar 187 de bihoreni au depus o asemenea cerere. „Persoanele care au data naşterii cuprinsă în lunile iulie-octombrie şi care nu au intrat până la această dată în posesia taloanelor sunt rugate să contacteze CAS Bihor la tel. 0259/476.830, 476.017, 476.828, 476.829, 454.192 – interior 209, pentru informarea acestora cu privire la existenţa talonului la sediul CAS Bihor”, precizează ec. Ardelean.

Dezinteres şi la diabetici
Nici de gratuitatea pentru efectuarea hemoglobinei glicozilate, bihorenii nu şi-au arătat în mod deosebit interesul. Deşi CAS Bihor a primit fonduri de peste 290.000 de lei în acest sens, de care puteau beneficia în jur de 15.000 de bolnavi de diabet, doar 1.700 de diabetici au profitat de acest lucru, restul banilor trebuind returnaţi. „Această analiză s-a putut efectua până miercuri. Ne pare rău că bolnavii nu au profitat din plin de această oportunitate”, a adăugat ec. Simona Ardelean.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !