Interes scăzut pentru FC Bihor

18Comentarii
Delegaţia FC Bihor prezentă la dezbatere
Delegaţia FC Bihor prezentă la dezbatere
La întâlnirea cu suporterii au participat doar zece fani şi patru consilieri locali.

Conducerea FC Bihor a chemat iubitorii de fotbal la o dezbatere în care tema principală anunţată era strategia clubului. Desfăşurarea de forţe din partea FCB a fost impresionantă, fiind prezenţi preşedintele Ioan Lucian, directorul sportiv Vladimir Tămaş, şeful CCJ Ioan Naom, organizatorul de competiţii Ioan Zare, juristul Sergiu Tod, antrenorul principal Dan Dobai, jucătorul Zeno Bundea şi reprezentantele departamentului contabilitate. Surpriza a fost de partea cealaltă, fiind prezenţi doar zece fani ai echipei, plus patru consilieri locali şi Mircea Matei, fost membru în AGA FC Bihor.

Chiar şi în aceste condiţii dezbaterea a ţinut mai bine de un meci cu două reprize de prelungiri, temele abordate plecând de la prima echipă, la Centrul de copii şi juniori şi situaţia financiară. Sintetizând strategia, Ioan Lucian a afirmat că pe termen scurt s-a urmărit evitarea colapsului financiar, pe termen mediu alcătuirea unui lot care să ducă echipa din zona nisipurilor mişcătoare, iar din sezonul 2010-2011 se va ataca promovarea în prima ligă.

Primul care a luat cuvântul din rândul iubitorilor de fotbal a fost orădeanul Kovacs Iosif, care le-a cerut jucătorilor să pună mai mult suflet. „Orice meserie dacă o faci cu drag, cu plăcere, va ieşi ceva bun. Pentru banul pe care îl primesc trebuie să tragă. Mă doare că am ajuns să ne bată şi Baia-Mare”.

„Ce reorganizăm?”

Mama unor juniori care activeză la FCB a întrebat de ce au fost aduşi tineri de la CF Liberty în detrimentul promovării celor existenţi la club şi dacă cei veniţi au tot 300 de lei salariu. Ioan Lucian a precizat că salariile juniorilor veniţi sunt mai mari, iar antrenorul a oferit detaliile tehnice. „La ora actuală juniorii pe care i-am adus sunt net superiori faţă de ceea ce există acum. Vârful de lance ar fi fost Alin Floruţ, dar el este accidentat şi nu putem conta pe el. Sorian, Coroian şi Petrache sunt superiori, iar eu nu îmi permit experimente când echipa e pe un loc retrogradabil”, a spus Dobai.

Intervenţia lui Mircea Matei a adus sarea şi piperul dezbaterii. Fostul membru AGA l-a mitraliat la foc automat pe Ioan Lucian. Principalul său of a fost Centrul de copii şi juniori. „Ce dorim să reorganizăm? Ceva ce a mers bine în ultimii ani? În 2009, FC Bihor a adus două titluri naţionale cu două grupe de juniori, e o performanţă unică. Nu ştiu ce se va obţine cu această reorganizare”, a acuzat Matei. Preşedintele a rămas fidel ideilor sale şi a conchis: „Cred în această reorganizare”.

„Bani cash, nu cărămizi”

Mircea Matei i-a solicitat preşedintelui Ioan Lucian să probeze cu documente sumele de bani aduse ca sponsorizare, cunoscut fiind faptul că şeful FCB s-a angajat să aducă în 2009 suma de 2 miliarde de lei vechi, iar până în vara 2010 încă 500.000 de euro. În ciuda faptului că din contractul de 40.000 de euro semnat în decembrie cu Adeplast, anul trecut au intrat în club doar 10.000 de euro, iar restul vor fi primiţi în tranşe egale pe tot anul 2010, Lucian consideră că şi-a atins targetul pe anul trecut. Preşedintele a mai adăugat că s-au mai adus materiale de construcţii pentru amenajarea a trei vestiare pentru juniori. „Aţi promis bani cash pentru salariile jucătorilor, nu cărămizi”, a replicat Matei.

Conducătorul lui FCB a precizat că a demarat discuţii cu 42 de firme private pentru a atrage sponsorizări pentru club.

„De ce ne pleacă juniorii?”

Mircea Matei nu l-a menajat nici pe Ioan Naom, şeful Centrului de copii şi juniori al FC Bihor. L-a acuzat că în afară de FC Bihor mai activează şi la un alt club privat şi că a pierdut doi juniori. „Nu mi se pare mormal să activeze şi la clubul privat FC Decan, iar de la grupa dânsului Chirodea şi Boitoş au plecat la Budapesta. Despre ce strategie vorbim atunci?”, a acuzat fostul membru AGA. „Este eronat. Nu am antrenat şi nici nu am făcut selecţia. Am fost solicitat să dau consultanţă şi am dat-o”, s-a apărat Naom, explicând apoi că juniorii părăsesc FC Bihor din cauza condiţiilor precare de pregătire. „Nu au terenuri de pregătire, nu au vestiare. Nu este benefic pentru club că au plecat, dar au făcut-o la Academie, nu la Liga a III-a”.

FC Bihor se mai află în litigiu cu clubul Honnved Budapesta pentru neplata a 16.000 de euro în contul juniorilor Remeş şi Moga.

T.B.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor